Kadın gazeteciyi tehdit eden Beyaz Saray basın sözcüsü istifa etti

Kadın gazeteciyi tehdit eden Beyaz Saray basın sözcüsü istifa etti

Kadın bir gazeteciyi tehdit ettiği ve cinsiyetçi hakaretler savurduğu ortaya çıkan Beyaz Saray basın sözcüsü yardımcısı TJ Ducklo istifa etti.

Kadın bir gazeteciyi tehdit ettiği ve cinsiyetçi hakaretler savurduğu ortaya çıkan Beyaz Saray basın sözcüsü yardımcısı TJ Ducklo istifa etti. Ducklo'nun kararı, Beyaz Saray tarafından ücretsiz izne çıkarılması sonrasında geldi.

ABD basınındaki haberlere göre Ducklo, bir gazeteciyle ilişkisi hakkında haber yapmak isteyen bir başka kadın gazeteciye hem hakaret etti, hem de haberi yayımlaması halinde onu 'yok edeceğini' söyledi.  Axios sitesi muhabirlerinden Alexi McCammond ile birlikte olan Beyaz Saray basın sözcüsü yardımcısı TJ Ducklo'nun, yaşadıkları ilişkiyi etik açıdan haber yapmak isteyen gazeteci Politico muhabiri Tara Palmeri'yi tehdit ettiği ortaya çıktı.

Buna göre Ducklo, Palmeri'yi 'kıskançlıkla' suçladı, 'bir kişi kendisiyle değil McCammond ile birlikte olduğu için bunu kıskandığını' öne sürdü.

Yaşananların ortaya çıkmasının ardından, Beyaz Saray önce Ducklo'yu bir haftalık ücretsiz izne çıkardı. Basın sözcülüğü ekibinde cuma günü verilen bu cezayı yetersiz bulup eleştirenler olduğu belirtilirken, Ducklo'nun yaptığı görüşmelerin sonucunda istifa kararı aldığı açıklandı. Ducklo, 'meslektaşlarını utandırdığı ve hayal kırıklığına uğrattığı' için özür dileyerek istifa etti. Ducklo, "Kendi davranışımdan duyduğum pişmanlığı, utancı ve tiksinmeyi anlatmaya sözcükler yetmez. Hiçbir kadının bir başkasından duymaması gereken bir dil kullandım; hem de sadece işini yapmaya çalıştığı bir durumda. Nefret edilesi, saygısız ve kabul edilemez bir dildi" dedi