'Kadın düşmanı yargı paketine hayır' diyen kadınlar Kadıköy'de buluşacak

'Kadın düşmanı yargı paketine hayır' diyen kadınlar Kadıköy'de buluşacak

AKP ve MHP'nin kadın düşmanı ve istismarı meşrulaştıran yargı paketi dayatmasına karşı kadınlar, 'Kadın düşmanı yargı paketine hayır' demek üzere Kadıköy'de buluşacak.

İleri Haber

Kadınlar Birlikte Güçlü, kadın düşmanı yargı paketine hayır demek için 27 Ekim Pazar günü (yarın) saat 15.00'da Kadıköy Süreyya Operası önünde buluşacak.

Yargı Reformu'nun ikinci paketinde cinsel istismarın önünün açılması ve nafaka hakkına yönelik saldırı yer alırken "Kadın düşmanı yargı paketine hayır" diyen kadınlar Kadıköy'de bir araya gelecek.

Kadınlar Birlikte Güçlü'nün çağrısı şu şekilde:

"Biz 'kadın cinayetlerini acil önleyin' dedikçe kadınların hayatlarını iyice tehlikeye atan, şiddeti hayatlarımıza musallat eden düzenlemelerle karşı karşıya kalıyoruz! Kadınların nafaka hakkını gasp etmeye yeltenen, farklı kesimlerden kadınların isyanıyla defalarca püskürttüğümüz 'çocuk istismarcılarına affı' yeniden gündeme getiren ikinci yargı paketi de böylesi bir düzenleme... Kadınları ekonomik olarak güvensizleştirerek şiddet dolu evliliklere mahkum ettiği yetmediği gibi 15 yaş altında evliliği, yani çocuk istismarını da meşrulaştırıyor!

Sonuç tam bir ikiyüzlülük: Kızlar çocuk yaşta evlendirilecek, istismarcılar bir şekilde affedilecek, bir gün şiddetten uzaklaşmak için boşanmaya kalktıklarında da 'kendi imkanlarınla geçin' denecek! Buna daha kaç defa #hayır dememiz gerekecek?"

PAKET HANGİ MADDELERİ İÇERİYOR?

Kulislerde nafaka ve küçük yaşta evlendirilen çocuklarla ilgili düzenlemelerin pakete eklenebileceği dile getirilirken; çalışmalarda, nafakanın bazı özel koşullar dışında 2 yıldan az olmamak üzere evlilik süresi ya da evlilik süresinin yarısı kadar verilmesi üzerinde duruluyor. AKP, 3 yıl önce kadınların direnişi ve muhalefetin yoğun itirazları üzerine geri çekmek zorunda kaldığı “küçük yaşta evlendirilen çocuklarla ilgili cinsel istismar cezalarına bir defaya özgü af” düzenlemesi üzerinde yeni bir çalışma yaptı. AKP, “şikâyet olmaması ve aradaki yaş farkının 10’u geçmemesi” koşulunun eklenmesi üzerinde duruyor.

DAHA FAZLA