Kadın düşmanı 'Sen Anlat Karadeniz' dizisine Erdoğan'dan 'Yılın Dizisi' ödülü

Kadın düşmanı 'Sen Anlat Karadeniz' dizisine Erdoğan'dan 'Yılın Dizisi' ödülü

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, kadına yönelik şiddet sahneleriyle tepki toplayan "Sen Anlat Karadeniz" dizisine, Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği'nin düzenlediği '2018 Yılı Medya Oscarları Ödül Töreni'nde "Yılın Televizyon Dizisi Medya Oscarı" ödülünü verdi.

İzel Sezer - @izelsezer

Kadın düşmanı senaryosu ve sahneleriyle tepki çeken "Sen Anlat Karadeniz" dizisi, Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği'nin düzenlediği '2018 Yılı Medya Oscarları Ödül Töreni'nde "Yılın Televizyon Dizisi Medya Oscarı" ödülünü aldı. Ödül, daha öncesinde "Kadına şiddet abartılıyor" diyen AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından oyunculardan Öykü Gürman'a verildi.

Osman Sınav'ın yönettiği; Öykü Gürman, İrem Helvacıoğlu ve Ulaş Tuna Astepe'nin başrollerini paylaştığı ve ATV'de yayınlanan Sen Anlat Karadeniz dizisi, kadına yönelik şiddeti meşrulaştıran sahneleriyle her geçen gün tepki toplamaya devam ediyor.

RTÜK BAŞKANI, KADIN DÜŞMANI DİZİYE CEZA VERİLMESİNE KARŞI ÇIKMIŞTI

Sen Anlat Karadeniz dizisindeki kadına yönelik şiddet ve kadın düşmanı sahnelere ilişkin RTÜK İletişim Merkezine çok sayıda şikayet geldiği yayınlanan RTÜK raporlarına bakılarak anlaşılırken; 6112 sayılı Kanun’da yer alan “Şiddeti özendirici ve kanıksatıcı olamaz” ilkesinin ihlal edildiği saptandı. RTÜK üyeleri 14 Kasım 2018’de yapılan toplantıda, ticari iletişim gelirinin yüzde 2’si oranında yani 1 milyon 18 bin 60 TL idari para cezası verilmesine karar verdi. Oy çokluğuyla alınan kararda, ceza verilmesine karşı çıkan sadece AKP’li Üye Ebubekir Şahin oldu. Şahin yaklaşık iki ay sonra istifa eden RTÜK Başkanının yerine seçildi. Şahin seçildikten sonra herhangi bir televizyonda herhangi bir şiddet görüntüsüne ceza verilmedi, bu konuda gelen 16 bin 514 şikayetten biri bile gündeme alınmadı. 

[ih2]

DAHA FAZLA