Kadın cinayetlerini meşrulaştırdığı belirtilen t-shirt tepki topladı

Kadın cinayetlerini meşrulaştırdığı belirtilen t-shirt tepki topladı

Kadın cinayetlerini ve nekrofiliyi meşrulaştırdığı söylenen ürünler sosyal medyada gündem oldu. İşletme ürünün satışını durdurdu.

İzel Sezer

İnternet aracılığıyla satış yapan Coffin Kadıköy adlı işletme, üzerinde “Dead girls can't say no” yazan tasarım ürünler sattığı için sosyal medyada gündem oldu. Kadın cinayetlerini olumlayan ve nekrofili içerik taşıdığı belirtilen bu t-shirtleri sattığı için eleştirilen işletme, kendini 'kara mizah' diyerek savundu. Ürüne yapılan eleştirileri ise "komik" diye niteleyen işletme satışa çıkarılan ürün hakkında özür diledi.

İleri Haber'e konuşan işletme sahibi ürünün satışta olmadığını belirterek "Aylar öncesindeki paylaşımın ekran görüntüsü bir anda gündem oldu, biz ürünün satışını çok önceden durdurmuştuk" dedi.

ÜRÜNÜN SATIŞI DURDURULDU

Yaşamın her alanına yayılan kadın düşmanı söylemler ve politikalarla mücadele etmek zorunda kalan kadınlar “Dead girls can't say no” gibi kadın cinayetlerini olumlayan mesajlar taşıyan bu ürünün internet üzerinden rahatça satılabilmesine tepki gösterdi. Tepkilerini sosyal medya üzerinden veya işletmeye ait hesaplara yazdıkları yorumlarla dile getiren kullanıcılar, işletmenin gelen eleştirilere alaycı bir dille cevap vermesini ise şaşkınlıkla karşıladı.

'HAYIR DİYEMEYEN KADINLAR 4 KAT ARTTI'

İşletme sattığı ürünü “Ölü bir insan kadın-erkek fark etmez hiçbir şeye HAYIR diyemez. Lütfen kendinizi biraz geliştirin ve tek bir şeye odaklanmayın” sözleriyle savunurken, kullanıcılar ülkede artan kadın cinayetleri sayısını hatırlatarak, “HAYIR diyemeyen kadınların sayısı 4 kat arttı” diye tepki gösterdi.

'BİZ PRİDE'A BİLE KATILDIK'

Verdiği ilk cevapla birlikte artan tepkilere ikinci bir açıklama yapan işletme bu sefer de Onur Yürüyüşü'ne katıldıklarını belirterek “Öncelikle şunu söylemem gerekiyor bu bir ürün bunu yazma mantığı ise kesinlikle sizin düşündüğünüz tarzda bir düşünce değil bu sadece kara mizah ki biz her PRIDE etkinliklerine destek veririz” dedi. İşletmenin yayınladığı açıklamanın tamamı şöyle;

Üründe yazan içeriğe yöneltilen tepkiler sonucu ürünün satışını durdurduğunu İleri Haber'a aktaran işletme sahibi Efe Çevik, "Bizim hiç böyle bir amacımız yoktu, zombi dizilerinde geçen bu repliği komik bulduk ve ürünü tasarlayarak satışa sunduk. Böyle tepkiler geleceğini hiç düşünmemiştik, o amaçla yapmadık" dedi.

 

DAHA FAZLA