Kadın cinayetleri Aydın'da protesto edildi: 'Pınarları yaşatacak olan İstanbul Sözleşmesi’dir!'

Kadın cinayetleri Aydın'da protesto edildi: 'Pınarları yaşatacak olan İstanbul Sözleşmesi’dir!'

Eylemlerde yapılan açıklamada, "Ve bir kez daha buradan tüm yetkilileri, tüm kademeleri uyarıyoruz: İstanbul Sözleşmesi’ne dokunmayı aklınızdan bile geçirmeyin. Pınarları yaşatacak olan İstanbul Sözleşmesi’dir. Uygulayacaksınız" ifadeleri kullanıldı.

İleri Haber

Aydın’da kadınlar AKP iktidarında vahşet boyutuna ulaşan kadın cinayetlerini protesto etti. Eylemlerde yapılan açıklamada, “Pınarları yaşatacak olan İstanbul Sözleşmesi’dir” denildi.

5 gündür kayıp olan üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in cansız bedeni dün ormanlık alanda bulundu. Gültekin’i katleden Cemal Metin Avcı ise gece saatlerinde tutuklandı. Dün gün boyu konuya ilişkin tepkiler yükselirken, kadınlar birçok ilde kadın cinayetlerine karşı sokağa çıktı.

Aydın merkez ve Kuşadası’nda sokağa çıkan kadınlar, kadın cinayetlerine karşı ses çıkardı. Aydın Kadın Meclisleri ve Kuşadası Kadın Platformu tarafından yapılan eylemlerdeki açıklamalarda şu ifadelere yer verildi:

Artık yeter, biz yaşamak istiyoruz. Hiçbir kadını nerede olduğuyla, ne giydiğiyle, ne içtiğiyle suçlamanıza izin vermeyeceğiz. Kadın cinayetlerini meşrulaştırmanıza izin vermeyeceğiz. Daha önce defalarca söyledik, yine söylüyoruz: Katilleri değil kadınları koruyun. Kadınlar istedikleri gibi yaşayacak. Önümüze istediğiniz engeli çıkarın; kadınlar özgürlüğü, eşitliği, yaşamlarını alana kadar durmayacak.

Ve bir kez daha buradan tüm yetkilileri, tüm kademeleri uyarıyoruz: İstanbul Sözleşmesi’ne dokunmayı aklınızdan bile geçirmeyin. Pınarları yaşatacak olan İstanbul Sözleşmesi’dir. Uygulayacaksınız.

Pınar Gültekin için ve öldürülen tüm kadınlar için hiç durmadan yaşam hakkımız için mücadele etmeye devam edeceğiz.

DAHA FAZLA