‘Kadın cinayetinde ihmal’ davası: 12 polis hakkında hapis istemi

‘Kadın cinayetinde ihmal’ davası: 12 polis hakkında hapis istemi

12 polis, Hülya Şellavcı cinayetinde ihmali olmakla suçlandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, uzaklaştırma kararı aldırdığı Kaffar Yeğin tarafından 22 Ekim 2022’de katledilen Hülya Şellavcı’nın öldürülmesine ilişkin başlattığı soruşturma kapsamında, “görevlerinin gereğini yapmakta ihmal ya da gecikme” gösterdikleri gerekçesiyle 12 polis hakkında hapis istemiyle dava açtı.

Hülya Şellavcı Yeğin, uzaklaştırma kararı aldırdığı boşanma aşamasındaki eşi Kaffar Yeğin tarafından, 22 Ekim 2022’de Bornova’daki iş yerinde tabancayla öldürülmüştü.

12 POLİSE DAVA AÇILDI

Yeğin'in avukatı ve damadı Ensar Aktürk, şüpheli hakkında, uzaklaştırma kararını ihlal ettiği için 4 kez bildirimde bulunduklarını belirterek polisler hakkında suç duyurusunda bulunmuş, “tazyik hapsi” başvurusunun sonuçlanmaması nedeniyle yargı mensuplarını da Hakimler ve Savcılar Kuruluna şikayet etmişti.

Şellavcı cinayetinde ihmalleri olmakla suçlanan 12 polise, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dava açıldı.

‘GÖREVİN GEREĞİNİ YAPMAKTA İHMAL YA DA GECİKME’

Başsavcılık tarafından hazırlanan iddianamede, Şellavcı’nın öldürülmeden önce Kaffar Yeğin hakkında polis merkezine yaptığı başvurular yer aldı. Yeğin’in, cinayet öncesinde hakkında verilen uzaklaştırma kararını birden çok kez ihlal etmesine karşın sanık polis memurlarının görevlerinin gereğini yapmakta ihmal ya da gecikme gösterdikleri öne sürüldü.

Türk Ceza Kanunu’nun 257/2 maddesi gereğince, her bir polis memuru için “görevi ihmal” suçundan ayrı ayrı 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası talep edilen iddianame, İzmir 16. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edildi.