Kadın avukatın etek boyuna karışan hakime 7 yıla kadar hapis istemi

Kadın avukatın etek boyuna karışan hakime 7 yıla kadar hapis istemi

Yoylu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca “Görevi kötüye kullanma” ve “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret”ten 3 yıldan 7 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

İstanbul Anadolu 2. İş Mahkemesi’nde 29 Mayıs’ta görülen duruşmada kadın avukatın etek boyuna karışan hakim Mehmet Yoylu hakkında 3 yıldan 7 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

29 Mayıs’ta İstanbul Anadolu 2. İş Mahkemesi’nde görülen davada hakim Mehmet Yoylu, kadın avukatın eteğinin boyunun kısa olduğunu savunmuş ve etek boyunu ölçtürmeye kalkışmıştı. Duruşma tutanaklarına da yansıyan olay sonrası tepkiler üzerine Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK); Yoylu hakkında soruşturma başlatmış ve Yoylu açığa alınmıştı.

Hürriyet’ten Ayşegül Usta’nın haberine göre, Yoylu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca “Görevi kötüye kullanma” ve “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret”ten 3 yıldan 7 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Yoylu’nun ‘birinci sınıf’ hakim olması nedeniyle Yargıtay Görevli Ceza Dairesi’nde son soruşturma yapılmak üzere şüpheli hakkında soruşturmanın açılması, atılı suçlardan yargılamasının yapılarak cezalandırılmasına karar verilmesi talep edildi.