Kadın avukatı iten Mersin Baro Başkanı AKP’den aday adayı

Kadın avukatı iten Mersin Baro Başkanı AKP’den aday adayı

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, kadın avukatı konuşturmayan ve iten Mersin Baro Başkanı AKP’den milletvekili olabilmek için Ali Er görevinden istifa etti.

Mersin Baro Başkanı Ali Er, Mersin Barosu Kadın Hakları Merkezi’nin 8 Mart için organize ettiği etkinlikte konuşma yapmak isteyen Av. Şilan Türk’e şiddet uygulamıştı.

Er yaptığı açıklama ile AKP’den milletvekilliği aday adaylığı için Mersin Barosu Başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Er adaylığına ilişkin şu ifadeleri kullandı:

 "Mersin Barosu, devletimizi ve milletimizi ilgilendiren tüm milli ve toplumsal meselelerde, hepimizin ortak paydası olan devletimizin ve ülkemizin bölünmez bütünlüğü, demokrasi ve milli iradeye saygı ilkelerinden asla taviz vermeyerek daima devletimiz, milletimiz, güvenlik güçlerimiz ve milli irade yanında yer almış, devletimize ve milli iradeye yönelik her türlü saldırıyı ve terörü her zaman lanetlemiş ve bunu açıkça ifade etmiştir. Bundan sonraki dönemde de aynı anlayışla, meslektaşlarıma, Mersin halkına, ülkeme, milletime ve devletime hizmet etme gayesi ile 27. dönem milletvekili aday adayı olmak üzere Mersin Barosu Başkanlığı’ndan istifa etmiş bulunmaktayım. Milletimize ve devletimize hayırlı olmasını diliyorum."

DAHA FAZLA