Kadıköy'ün sokakları rengarenk olacak

Kadıköy'ün sokakları rengarenk olacak

19 Ağustos'ta başlayacak olan 8. Muralist Kadıköy Festivali'nde 9 sanatçı, Kadıköy sokaklarını muralleri ile renklendirecek.

Kadıköy Belediyesi’nin bu yıl düzenleyeceği 8. Muralist Kadıköy Festivali 19 Ağustos’ta başlıyor. Festivalde 3’ü Türkiye’den, 6’sı yabancı ülkelerden olmak üzere 9 sanatçı Kadıköy sokaklarını muralleri ile renklendirecek.

19 Ağustos’ta başlayacak festival kapsamında duvarları süsleyecek muralların yanı sıra sanatçılarla söyleşiler, "Resmin Sokak Hali" adıyla düzenlenecek fotoğraf sergisi, çocuklarla mural atölyeleri gibi etkinlikler düzenlenecek. Kadıköylüler Muralist Kadıköy Festivali kapsamında Kadıköy’ün duvarlarını renklendirecek murallardan 2 tanesini birlikte seçiyor.

ESERLER HALK OYLAMASIYLA SEÇİLECEK

İlk mural Atatürk portresi olacak. İkinci olarak oylamaya sunulacak mural Kolombiya temalı olacak. Kolombiya Elçiliği ile ortak yürütülecek ve Vertigo Graffiti ekibinin Türkiye’de yapacakları çalışma için 3 taslak hazırlandı. Türkiye ve Kolombiya’nın ortak noktası tarım ve zanaat kültürünün ön plana çıktığı 3 eserden birisi internet üzerinden halkın beğenisine sunulacak. En fazla oyu alan eser, Kadıköy Belediyesi’nin bir diğer cephesinde Kadıköylülerin beğenisine sunuluyor. Mural için hazırlanan eserler: “Yaşam yılları”, “Kahve tarlalarında çocukluk” ve “Kahvenin geleceği” isimleriyle oylamaya sunuluyor.

'RESMİN SOKAK HALİ'

2012 yılından beri dünyanın önemli mural sanatçıları, Kadıköy’ün sokaklarına, Kadıköy’ün duvarlarını kullanarak hayat veriyorlar. Altan Bal, Arzu Dedeoğlu, Batur Seçilmiş ve Bülent Küçük, çektikleri fotoğrafları ile bu güzel hikâyeyi yorumluyorlar. “Resmin Sokak Hali” isimli sergi 20 Ağustos 2019 ile 10 Eylül tarihleri arasında TAK’ta (Tasarım Atölyesi Kadıköy) ziyarete açık olacak.

36 SANATÇI, 36 DUVAR

Bugüne kadar birçok sanatçının katıldığı Muralist Kadıköy Festivali ile boş bina cephelerine yapılan resimlerle Kadıköy’ün sokakları açık hava sergisine dönüştü ve 2012- 2018 yılları arasında 24’ü yabancı olmak üzere 36 sanatçı 36 duvarı özgün çalışmalarıyla renklendirdi.

NERELERDE OLACAK?

WD (Wild Drawing) – Endonezya / 19-25 Ağutos, Kırkahvesi Sokak, No: 28

Zag & Anje – Fransa / 19-25 Ağustos, Moda Caddesi, No: 190

Axel Mengü – Türkiye / 21-27 Ağustos, Koşuyolu Caddesi, No: 206

Highero – Türkiye / 23 -29 Ağustos, Caferağa Mah. Hasırcıbaşı Cad. No: 58

Carlos Callizo – İspanya / 26 Ağustos-6 Eylül, Canan Sokak, No: 2

MrDheo & ParizOne – Portekiz / 28 Ağustos – 2 Eylül, Mustafa Mazharbey Sokak, No: 2

Sasha-Korban – Ukrayna / 2 – 11 Eylül, Cem Sokak, No: 1

Vertigo Grafitti – Kolombiya / 6 – 14 Eylül, Kadıköy Belediye Hizmet Binası

DAHA FAZLA