Kadıköy'de zafer yürüyüşü: 'İstanbul bizimle kazandı, memleket de kazanacak!'

Kadıköy'de zafer yürüyüşü: 'İstanbul bizimle kazandı, memleket de kazanacak!'

İstanbul halkının Saray ittifakına karşı elde ettiği seçim zaferi, sokaklarda yankılanmaya devam ediyor. Dün, halkın sokaklara döküldüğü ilçelerden birisi olan Kadıköy'de zafer yürüyüşü bugün de sürdü.

İleri Haber

Saray ittifakına 31 Mart'ın ardından 23 Haziran'da geçti vermeyen İstanbul halkı, dün sonuçların belli olmasıyla sokaklara akın ederken, zafer yürüyüşü bugün de sürdü.

Kadıköy Süreyya Operası önünde toplanan 'İstanbul Seninle Kazanacak' gönüllüleri buradan yürüyüşe Mehmet Ayvalıtaş Parkı'na yürüdü. Yürüyüşe Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş ie Halkevleri Eş Genel Başkanı Nuri Günay da katıldı.

Süreyya Operası önünde yapılan açıklamada, "Bu seçimin gasp edilmesine, İstanbulluların iradesinin yok sayılmasına, 'benim kazanmadığım seçim yapılmamıştır' denilmesine, bu hukukzuluğa, bu adaletsizliğe 'hayır' diyecektik, engelleyecektik. İşte bu yüzden yaklaşık 2 aydır, İstanbul'un 33 ilçesinde, 3 bölgesinde, yüzlerce mahallesinde, onlarca pazarında; kapı kapı, sokak sokak, kişi kişi herkese İstanbul seçimlerinin, İstanbul iradesinin nasıl gasp edildiğini anlattık. Ve işte o irade dün akşam İstanbul'un kaderini belirledi. Biz kazandık. 'Her şey çok güzel olacak' diyenler kazandı" denildi.

Açıklamanın ardından yapılan yürüyüşte sık sık "Her şey çok güzel olacak" sloganları atılırken, şarkılar ve marşlar söylendi.

Yürüyüşe Kadıköy halkı da alkış sloganlarla eşlik etti.

'İSTANBUL EMEKÇİLERLE, GENÇLERLE, KADINLARLA, SOSYALİSTLERLE KAZANDI'

Yürüyüşün ardından gelinen Mehmet Ayvalıtaş Parkı'nda yapılan açıklamada da "31 Mart'ta gasp edilen irademize karşı dün bir kez daha açık ara farkla yendik onları. Meşruiyetlerini kurdukları sandıkta bir kez daha yendik onları. Artık koktukları gayrimeşrudur. Artık kendileri gayrimeşrudur. Kararları gayrimeşrudur. İşte bugün, 'İstanbul bizimle kazandı, memleket de kazanacak' demek için buradayız. Bu zaferi kutlamak, ilan etmek ve irademizi beyan etmek için buradayız. İstanbul'da haramilerin saltanatını yıktık, kazandık. İstanbul emekçilerle, gençlerle, kadınlarla, sosyalistlerle kazandı" denildi.