Kadıköy’de Suruç katliamı ve Deniz Poyraz için eylem

Kadıköy’de Suruç katliamı ve Deniz Poyraz için eylem

Gençlik Örgütleri, 33 kişinin yaşamını yitirdiği Suruç Katliamı ve HDP İzmir İl binasında öldürülen Deniz Poyraz için bir eylem düzenledi.

İleri Haber

İstanbul Kadıköy’de Gençlik Örgütleri, 20 Temmuz 2015’te Suruç’ta IŞİD tarafından yapılan saldırıda yaşamını yitiren 33 kişinin davası ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir il binasında öldürülen Deniz Poyraz için eylem yaptı.

Eylemde yapılan basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: 

18 Haziran günü İzmir Halkların Demokratik Partisi il binasına silahlı bir saldırı gerçekleşti. Bu saldırıda Hdp’li kadın yoldaşımız Deniz Poyraz katledildi. Tetikçinin daha sonra ortaya çıkan görüntülerinden öğreniyoruz ki kendisi devlet tarafından savaş sahalarında yetiştirilmiş bir milis. Katil Onur Gencer tıpkı Suruç’ta 33 düş yolcusu arkadaşımızı katleden IŞİD’li katliamcılar gibi aynı eğitimlerden geçmiş. Katillerin; devlet eliyle eğitildiğini, “Suriye’de görevdeyim” diyerek elinde silahla çekildiği fotoğraflardan da görüyoruz. İzmir Valiliği’nin bağlantılı olduğu otel ve marinalarda, Suriye’de eğitim kamplarında çektirdiği fotoğraflar ve sosyal medya yoluyla yaptığı tehditler bu katliamın “geliyorum” dediğini gösteriyor. Ankara’da, Amed’te, Suruçta, Hrant Dink’te ve faili meçhul cinayetlerde olduğu gibi devlet tüm aygıtlarıyla iş başında. Toplumsal mücadeleyi sindirmek, devrimcileri katlederek susturmak  için kontrgerillaları, mafyaları, çeteleriyle saldırmaktalar. Devlet Bahçeli Deniz Poyraz yoldaşımız için terörist diyerek,, HDP’ye dönük katletme saldırısını savunarak çetelerinee mesaj vermek istemektedir. HDP’ye ve toplumsal mücadeleye dönük böyle katliamları azmettirici rolünü tüm kamuoyu önünde açıkça göstermiştir. Tetiğe basanından, ‘’provakasyona gelmeyin, sokağa çıkmayın’’ diyen burjuva muhalefetine kadar pisliğe batmış durumdalar. Bugün ayan beyan pislikleri ortalığa saçılmış, devletin mafya çete ve kontrgerilla ile ayakta kalabildiği, bu pisliğin ve bu yapıların devletin ayrılmaz bir parçası olduğu tüm çıplaklığıyla ortadır. Bu pisliği ancak devrim temizler.

Ekonomik ve Siyasi krizin çıkmazında, yeşeren tüm hareketlere saldırıyorlar. Tabi her zaman olduğu gibi en önce Kürt halkına ve bugüne kadar savaşarak kazanılan haklarımıza saldırıyorlar. Deniz Poyraz’ın öldürülmesi ve HDP’ye dönük bu saldırı ‘’münferit’’ değildir. Aylardır ‘’HDP kapatılsın.” kampanyaları yürütenler, kürsülerden hedef gösterenler, Kürt Halkı’na karşı ırkçılığı yükseltenler bu katliamın sorumlularıdır. Bu kadar saldırmalarının nedeni korkularındandır. Eminiz; her gece Gezi’yi rüyalarında görüp uykusuz kaldıklarından, eminiz; Kobane Savunması’nın etkisini üzerlerinden atamadıklarından. 7 Haziran’da yaşadıkları yenilgiyi hazmedemediklerinin de farkındayız. Bir kere sallandı iktidarınız artık geri dönüş yok. Yağma, rant, savaş ve katliam üzerine kurulu bu düzeniniz yıkılacak.

Suruç’ta 33 düş yolcusunu katleden ile bugün Hdp il binasını basıp Deniz Poyraz’ı katledenler aynıdır. Her iki katliamın da azmettiricileri, katilleri bu saldırılar için örgütleyenleri aynıdır. Her iki katliam da dönemin başbakanının tarifi ile öfkeli gençlerin değil, devlete bağlı çetelerin, yardım edilen IŞİD’in organize suçlarıdır. Tetikçiler farklı ancak senaryo aynıdır. Suruç için, Deniz Poyraz için, Berkin Elvan için, Soma için adalet bizlerin elleriyle gelecek. Adalet mücadelemiz sokaklarda buluştukça, Hendek’te katledilen işçinin kavgası Suruç’ta ölümsüzleşenlerimizin düşleriyle, Deniz Poyraz’ın, Berkin Elvan’ın mücadele ettiği dünya isteği ile birleşip büyüdükçe kazanacak. Sokak sokak Deniz yoldaşı ve onun düşlediği özgür dünyayı haykırarak gelecek. Buradan herkesi 20 Temmuz’da Suruç Katliamı’nın 6. yılında Kadıköy sokaklarına çağırıyoruz.  20 Temmuz’a kadar olacak eylemlerimize katılmaya ve örgütlenmeye davet ediyoruz.