Kadıköy'de Suruç anması: 'Suruç için adalet, herkes için adalet'

Kadıköy'de Suruç anması: 'Suruç için adalet, herkes için adalet'

Eylemde sık sık “Katillerden hesabı gençlik soracak”, “Suruç için adalet, herkes için adalet”, “Suruç’u unutma unutturma” ve “Yaşasın devrimci dayanışma” sloganları atıldı.

İleri Haber

Suruç Katliamı'nın 5. yılı dolayısıyla Gençlik Örgütleri tarafından Kadıköy'de anma eylemi düzenlendi. Eylemde, katliamın gerçekleştiği gün olan 20 Temmuz’da yapılacak anma için Süreyya Operası önüne çağrı yapıldı.

20 Temmuz 2015’te, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun (SGDF) çağrısıyla, Kobane’ye oyuncak ve insani yardım malzemeleri götürmek için Suriye sınırındaki Suruç ilçesine gelen 300 kişi, yardım etkinliğine ilişkin burada düzenledikleri basın açıklaması esnasında, Suriye, Irak ve Türkiye’de katliamlar yapan cihatçı terör örgütü IŞİD üyesi Abdurrahman Alagöz tarafından bir canlı bomba saldırısı düzenlendi. Saldırıda 33 kişi hayatını kaybetti, 100’e yakın kişi de yaralandı.

Katliamın 5. yılında İstanbul Kadıköy’de bulunan Mehmet Ayvalıtaş Parkı’nda bir araya gelen Gençlik Örgütleri, hayatını kaybeden 33 kişiyi andı. Eylemde sık sık “Katillerden hesabı gençlik soracak”, “Suruç için adalet, herkes için adalet”, “Suruç’u unutma unutturma” ve “Yaşasın devrimci dayanışma” sloganları atıldı.

SÜREYYA OPERASI ÖNÜNE ÇAĞRI

Eylemde ayrıca katliamın yıl dönümü olan 20 Temmuz saat 19.00'da Süreyya Operası önünde yapılacak anmaya çağrı yapıldı.