Kadıköy'de 'Suçlular ittifakıyla mücadele' çağrısı ile yapılan eyleme polis saldırısı: Çok sayıda gözaltı

Kadıköy'de 'Suçlular ittifakıyla mücadele' çağrısı ile yapılan eyleme polis saldırısı: Çok sayıda gözaltı

"Baskı, sömürü, mafya iktidarına son verelim! Memleketi yeniden kuralım" çağrısıyla Kadıköy İskele Meydanı'nda buluşan toplumsal muhalefet güçlerine polis saldırdı.

İleri Haber

Kadıköy'de Türkiye İşçi Partisi, Emek Partisi, Toplumsal Özgürlük Partisi, Halkevleri ve HDP'nin “Yaşanabilir bir ülke için suçlular ittifakıyla mücadeleye” çağırısıyla yapılacak olan eylem için,  "Baskı, sömürü, mafya iktidarına son verelim! Memleketi yeniden kuralım" çağrısıyla Kadıköy İskele Meydanı'nda buluştu. Kadıköy Rıhtımı çevresine de yığınak yapan polis toplananları gözaltı ile tehdit etti. Polisin dağılın anonsunun ve gözaltı tehditlerinin ardından "Bu iktidar da siz de yargılanacaksınız. Sizlerden hesap soracağız" denildi

Polis eylem öncesi Khalkedon Meydanı ile Eğitim-Sen İstanbul Şubesi’nin bulunduğu Tellalzade Sokağı’nı abluk altına aldı. Eylem alanının çevresine gözaltı araçları getirildi.

Kadıköy Rıhtımı çevresine de yığınak yapan polis toplananları gözaltı ile tehdit etti. Polisin dağılın anonsunun ve gözaltı tehditlerinin ardından “Bu iktidar da siz de yargılanacaksınız. Sizlerden hesap soracağız” denildi.

Eylemde 20'den fazla kişi gözaltına alınırken, polis TİP Milletvekili Ahmet Şık'a saldırdı.

 

Türkiye İşçi Partisi İsranbul İl Örgütü, parti binaları önünde bir basın açıklaması yaptı.