Kadıköy'de 'Memleket için hayır' buluşması

Kadıköy'de 'Memleket için hayır' buluşması

HAZİRAN'ın başkanlığa karşı başlattığı 'hayır' çalışması kapsamında Kadıköy'de 'Memleket için hayır' buluşması gerçekleştirildi.

Birleşik HAZİRAN Hareketi'nin başkanlık referandumu kapsamında başlattığı 'hayır' kampanyası kapsamında İstanbul'da 'Memleket için hayır' buluşması düzenlenledi. 

Güçlü bir 'hayır' çalışması için bir araya gelen yurttaşlar Kadıköy'de Caferağa Spor Salonu'nu doldurdu. 

Etkinliğe CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, TMMOB İstanbul İKK Sekreteri Cevahir Efe Akçelik, TTB Merkez Konseyi üyesi Hüseyin Demirdizen de katılım gösterdi.

Salonda toplanan yurttaşlar sık sık 'Hukuk bittiyse Haziran başlar' ve 'Bu daha başlangıç mücadeleye devam' sloganları attı. 

Etkinlik, devrim mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşu ile başladı. 

Sanatçı Erdal Güney, saygı duruşunun ardından 'Hayır' şarkısı ile sahneye çıktı. 

Birleşik Haziran Hareketi Yürütme Kurulu Üyesi Burak Yücel konuşması gerçekleştirdi. Yücel, "Haziran, dili, rengi, mezhebi, milliyeti ne olrusa olsun, halkların kardeşçe bir arada yaşayabilmesinin ön koşuludur!" ifadelerini kullandı. 

Etkinlikte sık sık 'Hırsız, katil Erdoğan' ve 'Hukuk bittiyse Haziran başlar' sloganları atıldı. 

'HAYIR VE ÖTESİ' ÇALIŞMASI DUYURULDU

Birleşik Haziran Hareketi İstanbul adına konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Şilan Geçgel, "Referandumda başında Hazirancı olmayan sandık bırakmayacağız" dedi. 

Geçgel, 'hayır' kampanyasında mahalle ve sandık örgütlenmesini yapmak için 'Hayır ve Ötesi' çalışmasının yarından itibaren hayata geçeceğini duyurdu.

'HAYIR VE ÖTESİ' NEDİR?

Bu kampanya ile yurttaşlar sandık görevlisi, müşahit, tasarımcı, hukukçu, yazılımcı ve katılımcı olarak çalışmalara aktif olarak katılabilecekler.

'Hayır ve Ötesi' katılımcıları kurulan forum sayfalarıyla fikirlerini beyan edebilecek, anketlerle yapılacak oylamalarla çalışmadaki önemli kararlarda söz sahibi olabilecekler. 

'Hayır ve Ötesi' kampanyasının duyurulmasından sonra Şehir Işıkları grubu sahne aldı.

"HAYIR CEPHESİNİN EN GÜÇLÜ TAŞIYICISI DEVRİMCİLERDİR"

Etkinlikte söz alan gazeteci Merdan Yanardağ, "Karşı devrim momentumunun kırılabileceği bir noktadayız. Hayır cephesinin en güçlü taşıyıcısı devrimcilerdir" dedi. 

Yanardağ, konuşmasının devamında, "Referandum sonrası yeni bir başlangıç olabilir. Cumhuriyeti terkedenler gericilik cephesine geçtiler, laiklik artık bizim ellerimizdedir. Laikliği kazanacağız. Birleştirici bütünleştirici tek olan tek hareket Haziran hareketidir. Suriye direnişi tüm insanlığın direnişiydi, kazandı. Şimdi de biz kazanacağız. Bu salonda ve başka salonlarda zaferimizi kutlayacağız" ifadelerini kullandı. 

Merdan Yanardağ'ın ardından şair Onur Behramoğlu şiirleriyle sahnede yer aldı. Behramoğlu'nun ardından gazeteci Barış İnce de bir konuşma gerçekleştirdi. 

Etkinlik, veda konuşmasının ardından Adalılar grubunun sahne almasıyla sona erdi.