Kadıköy'de 'Mafya iktidarına son verelim' dediği için gözaltına alınan 35 kişi serbest bırakıldı

Kadıköy'de 'Mafya iktidarına son verelim' dediği için gözaltına alınan 35 kişi serbest bırakıldı

Kadıköy’de devlet, sermaye, mafya iş birliğine karşı yapılmak istenen basın açıklamasına polisin saldırması sonucu gözaltına alınan 35 kişi serbest bırakıldı.

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde Türkiye İşçi Partisi (TİP) Emek Partisi (EMEP); Halkların Demokratik Partisi (HDP); Halkevleri ve Toplumsal Özgürlük Partisi'nin (TÖP) çağrıcısı olduğu “Yaşanabilir bir ülke için suçlular ittifakıyla mücadeleye” eyleminde gözaltına alınan 35 kişi sabaha karşı serbest bırakıldı.

"Baskı, sömürü, mafya iktidarına son verelim! Memleketi yeniden kuralım" çağrısıyla Kadıköy'de yapılmak istenen açıklamaya ''yasak kararı'' iddiasıyla izin verilmedi ve polis saldırdı. İskele Meydanı'nı ve meydana çıkan sokakları ablukaya alan polis, basın açıklaması yapmak isteyen 35 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan 35 kişi sabaha karşı serbest bırakıldı.

TİP milletvekili Ahmet Şık ve HDP milletvekili Ali Kenanoğlu'nun da katıldığı eylemde polis, Şık'a saldırdı. Vekiller polis saldırısına tepki gösterirken, çevredeki yurttaşlar da tepkiye destek verdi.

'HEPİNİZ SOKAĞA ÇIKARAK MAFYAYA HAYIR DEMELİSİNİZ'

Polisin tutumuna tepki gösteren Ahmet Şık, yapılan ifşaları işaret ederek, halka seslendi:

“Mafyadan arınmış bir devlet talebini dile getirmezseniz hiçbir şey değişmeyecek. Eğer bir şey değiştirmek istiyorsanız, herkes yanındakinin sesine seslenmek zorunda. Bu ülke mafyaya teslim olmamalı. Çocuklarınıza ayaklarını basacağı bir Türkiye bırakmak istiyorsanız, hepiniz sokağa çıkmalısınız, mafyaya hayır demelisiniz. Devletin mafyalaşmasına da mafyanın devletleşmek istemesine de itiraz etmelisiniz.”