Kadıköy'de kayyum eylemine polis saldırısı: En az 20 kişi gözaltına alındı

Kadıköy'de kayyum eylemine polis saldırısı: En az 20 kişi gözaltına alındı

İstanbul Kadıköy'de Diyarbakır, Van ve Mardin belediyelerine atanan kayyumları protesto etmek için yurttaşlar toplandı. Toplanan kalabalığa saldıran polis birçok kişiyi de gözaltına aldı.

İzel Sezer - Arzum Yalçın

İstanbul Kadıköy'de  AKP iktidarı tarafından haksız ve hukuksuz bir şekilde Diyarbakır, Van ve Mardin belediyelerine atanan kayyumları protesto etmek için yurttaşlar toplandı.

Polis eylem çağrısı yapılan Süreyya Operası önündeki yurttaşlara GBT yapmaya başladı. Protesto için toplanan kalabalığa orantısız güç ile polis tarafından saldırıldı.

Saldırının ardından kitle ara sokaklarda yürüyüşle kayyumları protesto etti.

Gazetecilere de saldıran polis, gazetecilerin basın kartlarına el koymaya çalışırken en az 20 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Eylem sırasında bir kişi ağır yaralandı. Ambulansın geç gelmesinden dolayı ağır yaralı vatandaşa ilkyardım müdahalesi yapan TİP Kadıköy İlçe Yöneticisi Ozan Aslan, polis tarafından sürüklenerek gözaltına alındı.

Polis saldırısına rağmen Kadıköy'ü terk etmeyen yurttaşlar sloganlarla sokaklarda yürüdü.

YARALANAN YURTTAŞLA İLGİLİ AÇIKLAMA

HDP İstanbul İl Basın Komisyonu'ndan yaralanan yurttaşla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Kadıköy Süreyya Operası  önünde gerçekleştirilen protoste eylemine ilişkin kimi aktarımlar sonucunda bir kişinin bıçaklandığı iddiası bize ve kimi medya gruplarına iletilmişsede, bu durumun net bir bilgi olmadığını belirtmek isteriz. Bir kişinin sert bir cisim üzerine düşerek yaralandığı ve buna istinaden bıçaklanmış olabilme ihtimali gözetilerek böylesi bir söylenti yayılmıştır. Tedbiren bu bilginin haberlestirilmemesi doğru olandır. Şayet bıçaklama olayı ile ilgili gerçek bir kaynak sozkonusu olursa, tekrardan sizlerle paylaşılacaktır.

HDP İstanbul İl Basın Komisyonu