Kadıköy’de işçilerden eylem: 'Torba yasanızı parçalayacağız'

Kadıköy’de işçilerden eylem: 'Torba yasanızı parçalayacağız'

İşçi Temsilcileri Konseyi Hazırlık Komiteleri ve Emeğin Gücü Derneği, torba yasaya karşı Kadıköy'de eylem yaptı.

İşçi Temsilcileri Konseyi (İTK) Hazırlık Komiteleri ile Emeğin Gücü Derneği, torba yasaya karşı Kadıköy'de Beşiktaş İskele Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi. “Yaşam hakkı torbaya sığmaz. Yasalarınızı parçalayacağız” pankartının açıldığı eyleme, Karayolları Taşımacılık Emekçileri Sendikası ile KHK'lılar Platformu da destek verdi.

Basın açıklamasını inşaat işçisi Taner Mutlu okudu. Gasp edile edile küçülen haklarının birer birer ellerinden alınmak istediğine dikkat çeken Mutlu, torba yasanın mutlaka geri çekilmesinin altını çizerek şunları kaydetti:

“Bu çürümüş düzeni yönetenlerin biz işçi ve emekçilere söylemek istediği şey açık; "Sizin yaşama hakkınızın, geleceğinizin, isteklerinizin ve özlemlerinizin bizim için hiçbir önemi yoktur." Sözümüz sizedir işçi kardeşler, emekçi halkımız, geleceksiz bırakılan gençler. Özgür, sömürüsüz ve adil bir gelecek hedefimiz var. Haklarımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz. Sermayenin saldırılarını püskürtmeye çağırıyoruz. Birlikte durmaya, yan yana gelmeye, mücadele etmeye çağırıyoruz. Kan emicilere, rantçılara, soygunculara, iktidarı elinde tutanlara, yasaları yapanlara, yasaları uygulayanlara, yasalar uygulansın diye cansiperane duranlara sesleniyoruz; yasalarınızı da düzeninizi de milyonlarca işçi olarak parçalayacağız.”

Diğer sendikalara da torba yasaya karşı mücadele birliği çağrısının yapıldığı eylem, "Torba Yasanızı Parçalayacağız", "Emeğin Gücü Sermayeyi Yenecek" sloganları ile sona erdi.