Kadıköy’de greve giden belediye işçileri anlattı: ‘Eğer 4 bin 972 TL verselerdi hemen imza atardık’

Kadıköy’de greve giden belediye işçileri anlattı: ‘Eğer 4 bin 972 TL verselerdi hemen imza atardık’

Kadıköy Belediyesi'nde başlayan grevin ardından belediye yönetiminin iddialarını ve beraberinde sosyal medyada grev karşıtı yürütülen karalama kampanyalarını, işçilerin taleplerini ve görüşmelerde gelinen son durumu işçilerden dinledik.

Emre Orman - @eemreorman

İstanbul'da Kadıköy Belediyesi’nde çalışan 2 bin 300 işçi, DİSK Genel-İş Sendikası Anadolu Yakası 1 No'lu Şube ile belediye arasında süren Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinin tıkanması üzerine, 15 Şubat’ı 16 Şubat’a bağlayan gece grev ilan etti.

Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “en düşük ücretliye yüzde 38 zam ve en düşük 4 bin 972 TL ücret teklifinin sendika temsilcileri tarafından kabul edilmediğini” iddia etti. Sendika temsilcileri ise belediyenin teklif ettiği ücretin 3 bin 200 TL olduğunu ve belediye yönetiminin açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Belediye yönetiminin iddialarını ve beraberinde sosyal medyada grev karşıtı yürütülen karalama kampanyalarını, işçilerin taleplerini ve görüşmelerde gelinen son durumu işçilerden dinledik.