Kadıköy'de Boğaziçili öğrencilere destek eyleminde 104 kişi gözaltına alındı 

Kadıköy'de Boğaziçili öğrencilere destek eyleminde 104 kişi gözaltına alındı 

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, Boğaziçi Üniversitesi'ne atanan kayyum rektörü protesto ederken dün gözaltına alınan Boğaziçililere destek eylemi gerçekleştirdi.

Süha Küçük - @suhakucuk

Dün akşam saatlerinde polisin gün boyu Boğaziçi direnişine destek olmak için üniversiteye giden öğrencilere ve İzmir’de Onur Yürüyüşü düzenleyenlere müdahalesi yaşanmıştı. Boğaziçililer ise sıra arkadaşlarını hedef gösteren ve tutuklanmalarına sebep olan kayyum rektör Melih Bulu’nun içinde bulunduğu rektörlük binasının etrafında kitlesel şekilde protesto eylemi gerçekleştirmesi üzerine dışarıdaki öğrencileri gözaltına alan polis, üniversiteye de girerek eylem yapan öğrencileri darp ederek gözaltına almıştı.

Birçok milletvekilinin katılımıyla Kadıköy'de bir araya gelen öğrenciler polisin ablukası altında. Diğer yandan polis helikopterleri tarafından sokaklar taranıyor.

KADIKÖY'DE POLİS SALDIRISI 

Polis öğrencilere plastik mermi ve gazla saldırırken, öğrencileri, "Direne direne kazanacağız, kayyumlar gidecek biz kalacağız" sloganlarıyla direnişi sürdürüyor.

 

BARIŞ ATAY'A POLİS SALDIRISI

Öğrencilere destek için Kadıköy'de bulunan TİP Milletvekili Barış Atay'a polis saldırdı!

 

ÖĞRENCİ SENDİKASI: VAZGEÇMEYECEĞİZ

Kadıköy'deki direniş alanında bulunan Öğrenci Sendikası üyeleri mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söyledi. Öğrenci Sendikası Temsilcilerinden Aslı Altınok, "İktidardan da ülkeden de üniversitelerden de kayyumları gönderene kadar mücadeleyi bırakmayacağız" dedi.

 

KADIKÖY'DE GÖZALTILAR

Kadıköy'ün birçok ara sokağında öğrencilere saldıran polis onlarca öğrenciyi gözaltına aldı. 

 

POLİSİN SALDIRILARINDA ONLARCA KİŞİ YARALANDI 

Kadıköy'de eylem yasağının ardından süren eylemlerde onlarca öğrenci işkenceyle gözaltına alınırken, birçok gazeteci de yaralandı. DİSK Basın İş Temsilcisi Elif Akgül, polisler tarafından darp edilerek gözaltına alınmaya çalışılırken, Halk TV Muhabiri Erdinç Yılmaz, Kameraman Murat Erkmen plastik mermilerin hedefi oldu. Gazeteci Kazım Kızıl ise sosyal medya hesabında, gözünün üstünden vurulduğunu ve hastaneye gittiğini duyurdu. 

 

 

 

'İSTANBUL'DA 104 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI'

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada gözaltına alınan yurttaşlara ilişkin, "Kadıköy ilçesinde yasadışı toplanma ile ilgili yapılan müdahalelerde toplam 93 şahıs yakalanmıştır. Beşiktaş ve Sarıyer İlçesinde alınan emniyet tedbirlerinde Kadıköy ilçesine giderek eyleme katılmak isteyen şahıslar uyarılmış, uyarılara riayet etmeyen, direnen ve mukavemette bulunan 11 şahıs yakalanmıştır. Kadıköy, Beşiktaş ve Sarıyer ilçelerinde toplamda 104 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır." ifadeler yer aldı.