Kadıköy'de Boğaziçi eylemine katılanların evine polis baskını: 5 gözaltı

Kadıköy'de Boğaziçi eylemine katılanların evine polis baskını: 5 gözaltı

Kadıköy'de hukuksuz tutuklamalara karşı yapılan eyleme katılan 5 kişi sabaha karşı evleri basılarak gözaltına alındı, 3 kişinin ise arandığı duyuruldu.

Fotoğraf: Evrensel/Eylem Nazlıer

Boğaziçi Üniversitesi'ne yapılan kayyum rektör atamasına ve hukuksuz tutuklamalara karşı İstanbul'daki eylemlere polisin saldırmasının ardından, sabaha karşı yeni gözaltılar olduğu duyuruldu. En az 5 kişinin daha gözaltına alındığı, 3 kişinin ise arandığı öğrenildi.

Öğrencilerin adli süreçlerini takip eden Avukatlar Dayanışması, öğrencilerin evlerinin basılarak gözaltına alındığını, "2911 sayılı kanuna muhalefet ile halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme suçlamalarından gözaltı ve arama yapılacağının" söylendiğini bildirdi.

İstanbul Valiliği, Kadıköy'de protestolara katılan, eylem sırasında 'polise karşı koydukları' ve 'çöp konteynerlerini devirip ateşe verdikleri' iddiasıyla aranan 8 kişiden 5'inin gözaltına alındığını duyurdu.

Açıklamada, "Cumhuriyet Başsavcılığının talimatları doğrultusunda Y.A.K, N.E, M.C.D, Ö.Ş, A.K. isimli 5 şüpheli şahıs yakalanmıştır. 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.