Kadıköy'de asgari ücretin artırılması için imza kampanyası

Kadıköy'de asgari ücretin artırılması için imza kampanyası

7 kurum, "Hakkımız olanı alacağız" diyerek hayat pahalılığına ve yoksulluğa karşı imza kampanyası başlattı.

Ersan Kınık - İzel Sezer

Enflasyon ve artan zamlara karşı “Hakkımız olanı alacağız” sloganıyla kampanya başlatan Emek Partisi (EMEP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Halkevleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) İstanbul Kadıköy'de imza bildiri dağıtımı yaparak imza topladı.

EMEP, EHP, Halkevleri, HDP, SMF, TİP ve TÖP, hayat pahalılığına ve yoksulluğa karşı “Hakkımız olanı alacağız” sloganıyla kampanya başlattı. Asgari ücret ve tüm ücretlerde artış yapılmasının talep edildiği kampanya kapsamında, Kadıköy Rıhtım’da bildiri dağıtımı yapıldı ve imzalar toplandı.

'KENDİ SEFAHATİNE PARA BULANLARIN, YOKSULA GELİNCE ŞÜKREDİN DEDİĞİ SÖZLERE KİMSENİN DAYANMA GÜCÜ KALMADI'

Başlatılan imza kampanyasına dair İleri’ye açıklamada bulunan HDP İstanbul İl Eş Başkanı İlknur Birol, “Ülkenin bütün değerlerini üreten emekçilerin ve yoksul halkın, oluşturulmuş bu değerlerden payını alamadığı, giderek yoksullaştığı, iktidarın yanındaki bir grup sermayedarın ise cebinin şiştiği bir dönemde asıl üreten biz isek payımızı istiyoruz diyen bir çağrı bu kampanya. Bu çalışma, toplanan imzaların ilgili mekanizmaların derhal ve hemen halk lehine müdahil olması gerektiren bir çağrıyı içeriyor. Mermiye para bulanların, yoksullara gelince param yok demesine artık hiç kimsenin inanacak durumu kalmadı. Hep birlikte el ele vererek bu talebi ve hakkımız olanı alma bilincini hem yükseltecek hem de örgütlü mücadeleyle hakkımız olanı alacağız. Kendi sefahatine para bulanların, yoksula gelince biraz şükredin dediği sözlere kimsenin dayanma gücü kalmadı” diye konuştu.

25 Mayıs Çarşamba günü Kadıköy’de başlatılan imza kampanyası, 26 Mayıs Perşembe günü Şişli Cevahir AVM ve 27 Mayıs Cuma günü Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda kurulacak olan imza stantları ile iki hafta sürecek.