Kadıköy'de 25 Kasım eylemine izin verilmedi: 50'den fazla gözaltı

Kadıköy'de 25 Kasım eylemine izin verilmedi: 50'den fazla gözaltı

Yasak kararı kaymakamlık tarafından alındı.

İstanbul'un Kadıköy ilçesinde 25 Kasım nedeniyle yapılmak istenen açıklama kaymakamlık kararıyla yasaklandı ve 50'den fazla kadın gözaltına alındı.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) ile Emekçi Kadınlar Derneği, Eşitlik Kadın Örgütü, FKF'li Kadınlar, İlerici Kadınlar Dayanışma Derneği, Kadınlar Direnişte, Kadın Meclisleri, Kırmızı Gazete, LGBTİQ+ Meclisleri, Sosyalist Kadın Hareketi'nin 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Kadıköy Rıhtım’da yapacağı eylem, Kadıköy Kaymakamlığı'nın kararıyla yasaklandı.

Kaymakamlık, kadınların bugün saat 15.00'da yapacağı eylemi "toplumda infial uyandıracağı" gerekçesiyle yasakladığını bildirdi. Yasaklama gerekçesinde, "Milli, vicdani ve insani değerlere dokunacak, toplumsal iç barışı tehdit edebileceğinden ve etkinlikleri gerçekleştirecek grup/şahıslar ile vatandaşlarımız arasında sözlü ve fiziksel provokatif amaçlı olayların olabileceği dikkate alındığında, kamu düzeninin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ile başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunmasının tehlikeye düşebileceğine dair kuvvetli delil ve bilgiler elde edilmiş, devletin ulusu ve ülkesiyle bölünmez bütünlüğüne, anayasal düzene aykırı olabileceği veya hak ve özgürlüklerinin korunması ve suç işlenmesinin önlenmesi amacıyla yasaklanmıştır" ifadeleri kullanıldı. 

50'DEN FAZLA KADIN GÖZALTINA ALINDI

Gazete Duvar'dan Ferhat Yaşar'ın haberine göre yasak kararı sonrası Kadıköy Rıhtım’ın tamamı abluka altına alınarak kapatıldı. Kadınların açıklama yapmasına izin vermeyen polis, 50'den fazla kadını gözaltına aldı.

DAHA FAZLA