Kadıköy Sineması emekçileri gasp edilen hakları için mücadele ediyor!

Kadıköy Sineması emekçileri gasp edilen hakları için mücadele ediyor!

Emekçiler yaptıklara açıklamada, “Bugün Kadıköy Sineması emekçileri olarak izlediğiniz sinema perdesi ardında görünmeyen biz emekçilerin haklarını alabilmesi için sizi yanımızda görmek istiyoruz” diyerek dayanışma çağrılarını dile getirdi.

İleri Haber

Ağır çalışma koşulları, baskı, mobbing ve en son onay almadan işyerine kamera takılması ve konuşmaların dinlenmesi  nedeniyle işlerinden ayrılmak zorunda bırakılan Kadıköy Sineması işçileri, ödenmeyen hakları için sosyal medyada bir kampanya başlattı. Sinema emekçileri, #KadıköySinemasındaHakGaspı hashtagi altında taleplerini dile getirdi.

Kadıköy Sineması emekçileri, günde 15 saat çalışma, tam süreli çalışmanın part time sayılması, sigorta primlerinin eksik yatırılması, hastalık kapma riskine karşı önlemsiz çalıştırılma, fazla mesai ücretlerinin ödenmemesi ve son olarak da kamera takılarak konuşmalarının dinlenmesi dolayısıyla hak arayışına başladı.

HAK ARAYAN EMEKÇİYE MOBBİNG

Bunun üzerine yönetim tarafından emekçilere mobbing uygulanırken, baskıya dayanamayan işçiler 20 Şubat’ta işten ayrılmak zorunda bırakıldı. Aradan geçen sürede çalışanların hiçbir hakkı ödenmedi. 

EMEKÇİLERDEN DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Seslerini duyurmak için bir dayanışma ağı oluşturan sinema çalışanları, bu akşam sosyal medya üzerinden #KadıköySinemasındaHakGaspı hashtagiyle bir sosyal medya eylemi yaptı. Emekçiler, taleplerini dile getirirken, yaptıkları açıklamada ise “Bugün Kadıköy Sineması emekçileri olarak izlediğiniz sinema perdesi ardında görünmeyen biz emekçilerin haklarını alabilmesi için sizi yanımızda görmek istiyoruz” diyerek dayanışma çağrılarını dile getirdi.