Kadıköy Dayanışma Ağı, Suruç’ta yaşamını yitirenler için Moda Bostanı'na fide dikti

Kadıköy Dayanışma Ağı, Suruç’ta yaşamını yitirenler için Moda Bostanı'na fide dikti

Kadıköy Dayanışma Ağı, 2015 yılında IŞİD’in Rojava’ya saldırılarının ardından gıda, kıyafet ve oyuncak götürmek için yola çıkan ve Suruç’ta IŞİD tarafından yapılan bombalı saldırıda yaşamını yitiren 33 kişi için Moda Bostanı’na meyve fideleri ekti.

İleri Haber

20 Temmuz 2015 tarihinde IŞİD saldırısı altındaki Kuzey Doğu Suriye’ye gıda, kıyafet ve oyuncak götürmek için yola çıkan gençlerden 33’ü, Urfa’nın Suruç ilçesinde IŞİD tarafından yapılan bombalı saldırı sonucu yaşamını yitirmişti. Kadıköy Dayanışma Ağı, katliamın 5’inci yıl dönümünde, yaşamını yitirenler için meyve fideleri ekti.

Dayanışma Ağı adına konuşma yapan İlyas Seyrek, “Bugün bir halkla dayanışmaya gidip Suruç’ta yaşamını yitiren 33 düş yolcusu için, onların anılarını ve mücadelesini yaşatmak için buraya meyve fidelerimizi ektik. Buradan bu fidelerle birlikte, mücadeleyi sürdüreceğimizi ve anılarını yaşatacağımızı söylüyoruz” dedi. Seyrek sözlerini, yarın (20 Temmuz) saat 18.00’da Kadıköy’de yapılacak olan eyleme çağrıda bulunarak sonlandırdı.