Kadıköy Belediyesi işçileri, Genel-İş Genel Merkezi ile belediye arasındaki görüşmelere karşı direnişlerini sürdürme kararı aldı

Kadıköy Belediyesi işçileri, Genel-İş Genel Merkezi ile belediye arasındaki görüşmelere karşı direnişlerini sürdürme kararı aldı

Kadıköy Belediyesi'nde 2 bin 300 işçinin toplu iş sözleşmesi grevi devam ederken, grevdeki işçiler sosyal medya hesaplarından Genel-İş Sendikası Genel Merkezi'ni işçilerin iradesini hiç sayarak belediye ile imza masasına oturduğunu duyurdu

Kadıköy Belelediyesi ile DİSK Genel-İş Sendikası arasında Eylül 2020’den beri yürütülen toplu iş sözleşmelerinden sonuç çıkmayınca 2 bin 300 işçi greve çıktı.

3 gündür grevde olan işçiler, Genel-İş Genel Merkezi işçilerin iradesini hiçe sayarak belediye ile imza masasına oturduğunu duyurdu.

Kadıköye Belediyesi işçileri, Genel-İş Genel Merkezi'nin gece yarısı kendilerinin haberi olmadan belediyeyle görüştüğünü belirtilirken, buna karşı direnişlerini sürdürecekleri kaydetti.

İşçilerin örgütlü olduğu Genel-İş 1 Nolu Şube’den henüz bir açıklama gelmezken, işçiler “Sözleşme hakkımız, söke söke alırız” sloganları ile belediye binasına girdi.

Öte yandan işçilerin Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, işçilerin örgütlü olduğu Genel-İş 1 Nolu Şube’nin açıklamasını paylaştı. Açıklamada “Genel Merkez henüz imzalamış değil. Bu imzalanabilir bir sözleşmedir demiştir. Genel merkezin imza yetkisi olduğunu biliyoruz fakat bizim ve işçinin iradesini hiçe sayarak böyle bir sözleşme imzalanmışsa her türlü bedelini ödemeye hazırız. Mücadeleye devam” ifadelerine yer verildi.

İşçiler amirlerin, “Grevi bırakın, bitti” diyerek kendilerine mobbing uyguladığını ifade ederken, “Sendika şubemiz ve biz işçiler irademiz dışında hiçbir sözleşmeyi tanımıyoruz. Mücadelemiz greve çıkan tüm işçi arkadaşlarımız ‘bitti’ diyene kadar sürecek” açıklamasında bulundu.

İşçilerin grev ile ilgili bilgi paylaştığı Kadıköy Belediyesi İşçileri Grevde Twitter hesabından yapılan açıklamaya göre İBB grev kırıcılığa devam ederek, Fikirtepe’ye zabıtalar ile birlikte çöp kamyonları göndermeye hazırlanıyor.

ŞERDİL DARA ODABAŞI'DAN AÇIKLAMA

Öte yandan Kadıköy Belediye Başkanı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandığını duyurdu.

Odabaşı Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Kadköy Belediyesi ve DİSK Genel-İş Sendikası arasında süren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri Genel-İş Sendikası Genel Merkezi ile yapılan anlaşma ile sona ermiştir. 

İmzalanan sözleşmeyle Kadıköy Belediyesi'nde en düşük işçi maaşı ikramiyeler ve yıllık ödenen sosyal yardımlar hariç aylık net 5 bin 275 TL olarak belirlenmiştir" ifadelerini kullandı.