Kadıköy Anadolu Lisesi'nden bir öğrenci velisi: Yeter rahat bırakın çocuklarımızı!

Kadıköy Anadolu Lisesi'nden bir öğrenci velisi: Yeter rahat bırakın çocuklarımızı!

Kadıköy Anadolu Lisesi'nden bir öğrenci velisi okul yönetimi tarafından hedef haline getirilen öğrencilere sahip çıkarak, "Yeter rahat bırakın çocuklarımızı!" başlığıyla bir yazı yayımladı.

İleri Haber

Kadıköy Anadolu Lisesi'nden (KAL) bir öğrenci velisi son dönemlerde okul müdürü tarafından hedef haline getirilen öğrenciler hakkında yayımladığı yazıda KAL öğrencilerinin yalnız olmadığını belirtti.

Kendisi bir üniversitede akademisyen olan ve bir dönem de Okul Aile Birliği başkanlığı yapan Doç. Dr. Cihan Erdönmez yayımladığı yazıda, KAL'ın önemli sorunlarına çözüm üretilmeyip, proje okul kapsamında öğrencilerin öğretmenlerinden koparıldığına, okula her yıl atanan müdürlerin KAL'ı kariyer basamağı olarak gördüğüne, öğrenciler arasında okula yeni gelen öğrencilere simit atma geleneğinin okul yönetimi tarafından öğrencileri hedef haline getirmek için kullanıldığına değindi.

Erdönmez tarafından kaleme alınana yazıda şu ifadelere yer verildi:

YETER! RAHAT BIRAKIN ÇOCUKLARIMIZI!

Kadıköy Anadolu Lisesi (KAL) velisiyim. Bir yıl Okula Aile Birliği başkanlığı yaptım. Hem sistemi, hem okulu hem de öğrencileri yakından tanıyorum. Hangisini tartışmak isterseniz buyrun tartışalım. Ama gerçekleri bütün boyutlarıyla bilmeden çocuklarımıza dil uzatmayın! Önce soruşturma açmak için hiç zaman kaybetmeyen milli eğitim yöneticilerine seslenmek istiyorum; Bugüne kadar KAL’ın hangi önemli sorununa çözüm ürettiniz? Proje okulu dediniz, projeniz çocukları öğretmenlerinden koparmakmış. Her sene yeni bir müdür gönderdiniz, her biri ayrı telden çaldı; her biri okulu kendi kariyer hedeflerinin bir basamağı olarak gördü. Okulun yurdunu ansızın kapattınız, yatılı öğrenciler nerede kalacak diye düşünmediniz bile. Kadıköy Belediyesi ve KAL dayanışması olmasa çocuklarımız sokakta kalacaktı. İmam Hatipleri saray yavrusuna döndürürken KAL’a bir tane temizlikçi bütçesi bile ayırmayıp okulun bütün masraflarını velinin üzerine yıktınız. Şimdi neyi soruşturacaksınız merak ediyorum.

Bütün bunlara rağmen KAL öğrencileri hep ürettiler. Ne akademik çalışmadan geri durdular ne de sosyal ve kültürel faaliyetleri ihmal ettiler. Bunca yıldır üniversitelerde çalışıyorum, böyle üretkenliği hiçbir üniversitede görmedim. Daha da önemlisi sevdiler, paylaştılar, dayanışma içine oldular. Bundan çok rahatsız olduğunuzun farkındayım.

Ve KAL öğrencilerini karalamak, Kadıköy Maarif adını lekelemek için pusuda bekleyenler; kendinizce elinize bir fırsat geçti. KAL öğrencileri simit atıyormuş yeni öğrencilere. Simit nimetmiş, atılmazmış, israfmış, mış mış mış… Biz uzayda yaşamıyoruz ama siz nerede yaşıyorsunuz merak ediyorum. İstanbul’da martıya simit atılır. Sadece denizde değil parkta bahçede de atarız. Sadece martılara değil güvercine, serçeye, kargaya, kediye ve köpeğe, bütün yaşam dostlarımıza aynısını yapar, sonra da yerde kalan olursa toplarız. Her KAL öğrencisi bir martıdır ve eski martılar fırınlardan bayat simitleri toplayıp yeni martıları okulun ilk günü simit atarak karşılar. Sonra da yerden toplayıp gerçek martılara, kedilere ve köpeklere veririler. Bu yine de sizin değerlerinize ters geliyor olabilir. O zaman siz bunu yapmazsınız olur biter. Ama kimseyi sizin değerlerinizle sınırlayamaz, dahası kimseyi aşağılayamaz ve hor göremezsiniz.

KAL’ın güzel çocukları,

Biliyorum çocuk dememe kızıyorsunuz. Bizi çoktan geçtiğinizi bilsek de ağzımızdan öyle çıkıyor, bağışlayın. Şunu bilin ki biz sizleri çok seviyoruz ve daima arkanızda olacağız. Bedeni size çok dar gelen bir kıyafetin içinde gibi hissediyorsunuz, farkındayız. Biz de farklı sayılmayız. Ama kindar olmadan sevmeye, pes etmeden çalışmaya, bana ne demeden dayanışmaya, görmezden gelmeden paylaşmaya devam ederek göreceğiz güzel günleri. Hepinizi tertemiz alınlarınızdan öpüyorum,

Doç. Dr. Cihan Erdönmez

Bir KAL Velisi