Kabine toplanıyor: Gündemde asgari ücret ve 50+1 krizi var

Kabine toplanıyor: Gündemde asgari ücret ve 50+1 krizi var

Kabine, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanacak. Toplantının en önemli gündem maddesi ise asgari ücret ile birlikte 50+1 krizi olacak. 

Kabine toplantısı, iki haftalık aranın ardından AKP'li Cumhurbaşanı Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Saray'da yapılacak. Toplantının en önemli gündem maddesi asgari ücretle ilgili yapılan çalışmalar olacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in toplantıda asgari ücret konusunda tüm kesimlerin görüşünün alındığı anket ve gündeme gelen formüllerle ilgili bir sunum yapması planlanıyor.

Hürriyet'in haberine göre gelecek ayın başında işçi ve patron kesiminin 2022 yılı için zam pazarlığı yapacağı Asgari Ücret Tespit Komisyonu öncesinde toplanacak son Kabine'de asgari ücret için alternatifli formüller üzerinde duruluyor.

50+1'DE GÜNDEMDE

Kabine'de, Erdoğan’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile son görüşmesinde gündeme gelen 50+1 tartışmalarının da masada olması bekleniyor.

KARARLARI ERDOĞAN DUYURACAK

Toplantının değişmeyen gündem maddesi ise koronavirüsle mücadele çalışmaları olacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sunum yapacağı toplantıda yerli aşıda gelinen aşama ve salgındaki son durum ele alınacak.

Kabine toplantısında alınan kararlar, Erdoğan tarafından 'Millete Sesleniş' konuşmasıyla kamuoyuna duyurulacak.