Kabil Havaalanı yakınlarında patlama: 13 kişi hayatını kaybetti

Kabil Havaalanı yakınlarında patlama: 13 kişi hayatını kaybetti

Pentagon, Kabil Havaalanı yakınlarında patlama meydana geldiğini duyurdu. Al-Jazeera, patlamada en az 10 kişinin öldüğünü duyurdu. Taliban'dan yapılan açıklamada ise patlamada 13 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

Taliban'ın ülke yönetimini ele geçirdiği Afganistan'ın Kabil Havaalanı bölgesinde bir patlama meydana geldi.

Konuya ilişkin ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) yapılan açıklamada da söz konusu patlama doğrulandı.

Pentagon Sözcüsü John Kirby ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu an için ölü veya yaralı olup olmadığının bilinmediğini duyurdu. 

Patlamayla ilgili ABD Başkanı Joe Biden'a da brifing verildiği belirtiliyor.

ABD'li bir yetkili, ilk haberlere göre bir intihar saldırısı düzenlendiğini söyledi. Al-Jazeera, patlamada en az 10 kişinin öldüğünü duyurdu. Taliban tarafından yapılan son açıklamada ise patlamada aralarında çocukların da bulunduğu 13 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda Taliban üyesinin de yaralandığı bildirildi.

MSB: BİRLİĞİMİZDE HERHANGİ BİR HASAR, ZAYİAT YOKTUR

Patlamanın ardından Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Türkiye askerlerinin olduğu birlikte herhangi bir zarar olmadığı bildirildi. Açıklamada, "Kabil Havaalanı dışında iki patlama olmuştur. Birliğimizde herhangi bir hasar, zayiat yoktur" denildi.

SALDIRI TEHDİDİ UYARISI YAPILMIŞTI

Kabil Havalimanı, Taliban'ın kontrolü devralmasının ardından ülkeden tahliye edilenlerin akınına uğramıştı. Ülkelerin tahliye operasyonları havaalanından kalkan uçaklarla gerçekleşiyordu. Öte yandan Batılı ülkelerin büyükelçilikleri bugün olası bir IŞİD saldırısına dair istihbarat alındığını açıklamış, vatandaşlarından havalimanından uzak durmalarını istemişti.