Kabaş'ın duruşma tarihi belli oldu

Kabaş'ın duruşma tarihi belli oldu

Tahliye talebi reddedilen Sedef Kabaş 11 Mart'ta hakim karşına çıkacak. 

Sedef Kabaş'ın tahliye edilmesine yönelik talep reddedildi. Hakkında hazırlanan iddianame kabul edilen Kabaş 11 Mart'ta hakim karşısına çıkacak.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle "Cumhurbaşkanına hakaret" ve iki bakana karşı "Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret" iddiasıyla hakkında toplam 12 yıl 10 aya kadar hapis cezası istenen gazeteci Sedef Kabaş'ın duruşma tarihi iddianamenin kabul edilmesinin ardından belli oldu.

Mahkeme, ilk duruşmanın için 11 Mart'ta olmasına karar verdi. 

TAHLİYE TALEBİ REDDEDİLDİ

İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği'nce 22 Ocak'ta tutuklanan Sedef Kabaş hakkındaki soruşturma, İstanbul Cumhuriyet Savcılığı Basın Bürosu tarafından geçen cuma tamamlandı. İstanbul 36. Asliye Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul etti. Mahkeme tensip tutanağını hazırlayarak ilk duruşmayı 11 Mart'a bıraktı. Mahkeme, Sedef Kabaş'ın avukatı Uğur Poyraz'ın aracılığıyla yapılan tahliye talebini ise reddetti.

İDDİANAME

Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, TELE1 televizyonunda kanalında yayınlanan "Demokrasi Arenası" isimli programda, Sedef Kabaş tarafından yapılan konuşmada "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu işlediği ve daha sonra kendi Twitter adresinden yaptığı paylaşımla bu suçunu tekrar ettiği iddia ediliyor. Kabaş'ın aynı programda ayrıca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'na yönelik sözleri nedeniyle de iki kez "kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret" suçlarını işlediği öne sürülüyor.

İddianamede Sedef Kabaş'ın zincirleme şekilde "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan 1 yıl 5 ay 15 günden 8 yıl 2 aya, bakanlara yönelik "görüntülü iletiyle kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" suçundan ise 2 yıl 4 aydan 4 yıl 8 aya olmak üzere toplam 3 yıl 9,5 aydan 12 yıl 10 aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.