Juventus Ronaldo'yu transfer etti, Fiat işçileri greve gitti

Juventus Ronaldo'yu transfer etti, Fiat işçileri greve gitti

Fiat otomotiv işçileri, İtalyan futbol takımı Juventus'la Fiat’ın sahibi olan Andrea Agnelli’nin Cristiano Ronaldo transferi için toplam 400 milyon avro harcayacak olmasının ardından grev ilan etti.

İtalyan futbol takımı Juventus’un sahibi Andrea Agnelli’nin patronu olduğu Fiat otomotivin işçileri, yılladır kendilerine zam yapılmazken Cristiano Ronaldo’nun transferine yüz milyonlarca avro harcanacak olması nedeniyle greve gidiyor.

RONALDO'NUN PATRONUNUN İŞÇİLERİ MAAŞLARINI ALAMIYOR

 İtalyan medyası Ronaldo’nun, hem Juventus’un hem de Fiat’ın sahibi Andrea Agnelli’ye toplam maliyetinin 340-400 milyon avro arasında olacağını bildirdi.

Real Madrid’e Ronaldo’nun bonservisi için 112 milyon avro ödeyen Agnelli’nin, Portekizli yıldıza da 4 yılda net gelir olarak 120 milyon avro vereceği, bunun üzerine vergi ve diğer masraflar eklendiğinde brüt 240-300 milyon avroyu bulacağı belirtildi. Yani toplam faturanın 400 milyon avro civarında olacak. Üstelik bunun 30 milyon avrosunun doğrudan Fiat’ın kasasından çıkacağı ve Ronaldo’nun bunun karşılığında otomotiv firmasının reklam yüzü olacağı söyleniyor.

İŞÇİLER GREV İLAN ETTİ: 'BU ADİL Mİ?'

Maaşları dondurulmuş halde olan, yıllardır zam alamayan Fiat işçileri için bu haberler bardağı taşıran damla oldu. Güneydeki Melfi kentindeki Fiat fabrikalarında sendika, Ronaldo’nun transferini protesto için 15 Temmuz akşamından 17 Temmuz sabahına dek grev ilan etti.

“Yıllardır işçilerden ekonomik düzeyde devasa fedakarlıklar talep eden şirketin bir futbolcu satın almak için yüz milyonlarca avro harcaması kabul edilemez’’ çıkışını yapan sendika ‘‘Bu adil midir? Bir kişi milyonlar kazanırken binlerce ailenin maaşlarıyla ayın ortasını bile getirememesi adil midir” diye sordu.

'SİZE SERVET BİZE SEFALET'

“Hepimiz aynı işverenin çalışanlarıyız ama daha önce hiç böylesine devasa bir toplumsal uçurumda kalmamıştık, bu adil ve eşit olmayan muamele kabul edilemez ve edilmeyecektir” vurgusu yapan sendika, şu saptamada bulundu:

Fiat şirketi servetini işçilerine borçludur ama yöneticileri zenginlik içindeyken işçilerin karşılığında aldığı sefalettir.

'BİR KİŞİYE DEĞİL GELECEĞE YATIRIM'

İşçiler ayrıca, şirket yöneticilerine tek bir kişiyi zengin etmek yerine binlerce kişinin geleceğini garanti edecek otomobil modellerine yatırım yapma tavsiyesinde bulundu.