Johnson & Johnson'ın aşı çalışmaları 'açıklanamayan bir hastalık' nedeniyle durduruldu

Johnson & Johnson'ın aşı çalışmaları 'açıklanamayan bir hastalık' nedeniyle durduruldu

Koronavirüse karşı alı geliştiren Johnson & Johnson şirketi, son aşamalarına geldiği aşının bir katılımcıda görülen ve 'açıklanamayan bir hastalık' sebebiyle durdurulduğunu duyurdu.

Koronavirüs (Covid-19) aşı çalışmalarında son aşamalara gelen Johnson & Johnson şirketi, bir katılımcıda ortaya çıkan ve açıklanamayan bir hastalık sebebiyle çalışmaları durdurdu.

ABD’nin New Jersey bölgesinde merkezi bulunan şirketin internet sitesinden yapılan duyuruda, bir katılımcıda "açıklanamayan bir hastalık" görülmesi üzerine faz 3 denemeleri dahil tüm klinik deneylerde aşılama geçici olarak durduruldu. 

Açıklamada, “Covid-19 aşısı için klinik gelişme verilerini en şeffaf biçimde paylaşmak istiyoruz. Aşının yan etkileri her ne kadar ciddi de olsa klinik çalışmaların bir parçasıdır, özellikle bu tür geniş kapsamlı çalışmalarda” ifadeleri yer alırken NTV'de yer alan habere göre,  katılımcıda görülen hastalık, bağımsız bir kurul ile şirketin doktorları tarafından incelemeye alındı. Katılımcının bilgileri mahremiyet gereği paylaşılmadı. Şirket çalışmaları geçici olarak durdurmalarının standart bir prosedür olduğunu söyledi.

 

DAHA FAZLA