Joe Biden dün gerçekleşen Kongre baskını hakkında açıklama yapıyor

Joe Biden dün gerçekleşen Kongre baskını hakkında açıklama yapıyor

Trump'ın mitinginin ardından Kongre Binası'nın işgal edilmesiyle ilgili konuşan Joe Biden, binaya girenler için "Onlar protestocu değil teröristti" dedi.

Beyaz Saray önündeki mitingden sonra ABD Kongresine yürüyen binlerce gösterici, Kongre binasının önündeki barikatları aşarak binaya girmeye çalışmıştı. Trump'ın göstericilerden evlerine gitmesini istemesi üzerine kalabalık dağılmaya başlamış, ABD Kongresinin güvenliğinden sorumlu polis, yaklaşık 4 saat sonra yerel saat ile 17.40 civarında binanın güvenliğinin sağlandığını açıklamıştı.

4 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

ABD'de Trump destekçilerinin Kongre binasını işgal etmesi ve 4 kişinin hayatını kaybettiği olaydan sonra Kasım 2020 seçimlerinin galibi Joe Biden, dün akşam Kongre binasına giren kişilere ilişkin, "Onlar protestocu değil teröristti" ifadelerini kullandı.

Trump'ın ABD demokrasisine zarar verdiğini söyleyen Biden, "Bizim demokraside başkan, hiçbir şekilde 'kral' değildir. Demokrasimizin 3 eşit ve bağımsız kolu vardır ve Başkan kesinlikle kanunların üzerinde değildir" dedi.

'TRUMP DEMOKRASİMİZE ZARAR VERDİ.'

Kasım 2020 seçimlerinde mevcut ABD Başkanı Donald Trump'a karşı kazandığı galibiyetin ardından bakan adaylarını açıklamaya devam eden Joe Biden, basın toplantısı düzenledi.

Biden’ın açıklamasında öne çıkan kısımlar şöyle:

- Trump, Yüksek Mahkeme'de 9 yargıca ihtiyacı olacağını düşünüyordu. Çünkü daha seçim başlamadan seçimin mahkemede biteceğini düşünüyordu ama yargıçlar hukuka ve anayasaya uygun davrandığı için buna çok şaşırdı.

- Onlar protestocu değil teröristti.

- Trump demokrasimize zarar verdi. Bizim demokraside başkan, hiçbir şekilde 'kral' değildir. Demokrasimizin 3 eşit ve bağımsız kolu vardır ve Başkan kesinlikle kanunların üzerinde değildir.

- Hukuk devletiyiz, hukukla yönetiliriz.

- Senato'daki Demokratların lideri tarafından yapılan, Trump'ı anayasanın 25. ek maddesi doğrultusunda görevden alma çağrısına katılıyorum.