Joe Biden, Demokrat Parti'nin başkan adayı olmayı kabul etti

Joe Biden, Demokrat Parti'nin başkan adayı olmayı kabul etti

Joe Biden, ABD'deki seçimler için Demokrat Parti'nin kendisine yaptığı teklifi kabul ederek resmen muhalefetin adayı oldu.

ABD eski Başkan Yardımcısı Joe Biden, başkanlık yarışında ön seçimleri kazanmasının ardından Demokrat Parti'nin kendisine yaptığı teklifi kabul ederek resmen muhalefetin adayı oldu.

Seçimleri kazanması durumunda Amerikalıları bir araya getireceğini söyleyen Biden, pandemi ve ekonomik şartlar nedeniyle yıpranmış ABD'yi iyileştireceğini savundu. "Aydınlığın müttefiki olacağım, karanlığın değil" sözlerini sarf eden Biden, seçime sadece 75 gün kalmışken adaylığı resmen kabul etti.

'TRUMP KÖTÜ BİR İŞ ÇIKARDI'

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle dijital ortamda düzenlenen Demokrat Ulusal Kongresi'nin son gününde konuşan Biden şu ifadeleri kullandı: 

"Mevcut başkanımız halka yönelik en basit görevini yerine getiremedi; bizi koruyamadı. Kötü bir insan olduğu için Trump'a karşı oy verin demiyorum. Kötü bir iş çıkardığı için öyle yapın diyorum. Tüm ABD'lileri temsil edeceğim ve başkan olmam durumunda bana oy vermeyenler için de çalışacağım."