Joe Biden başkanlık yeminini etti

Joe Biden başkanlık yeminini etti

Joe Biden, ABD'nin 46'ncı Başkanı oldu.

ABD’nin 46. Başkanı olan Joe Biden Washington'da Kongre binasının önünde başkanlık yeminini etti. Kamala Harris ise 49. Başkan Yardımcısı olarak yemin etti.

Tören sınırlı bir katılımla düzenlenirken, koronavirüs önlemleri ve Kongre binasına yapılan saldırı dolayısıyla diğer devir teslim törenlerinden farklı olarak  yemin töreni 30 yıl sonra ilk kez açık havada gerçekleştiriliyor. 

ABD'nin 46. Başkanı Biden, yemin törenindeki konuşmasında, ülkesinin karşılaştığı zorlukları ancak "birlik" olarak aşabilecekleri mesajını verdi.

Biden'ın konuşmasından satır başları şöyle:

-Bugün tarihin ve umudun günüdür. Yenilenme ve kararlılığın günüdür. Amerika sürekli bu şekilde test edildi ve zorlukların üstesinden geldi. Bugün yalnızca bir adayın zaferini değil, bir amacın, demokrasinin, halkın iradesinin zaferini kutluyoruz.

-Önümüzde krizler ve zorluklar olduğunu biliyorum. ABD, bundan daha iyi olmalı.

-Önümüzde, Martin Luther King'in hayalinden bahsettiği bina var. ABD tarihinde ilk kez siyahi bir başkan yardımcısının göreve geldiğini görüyoruz.

-Tüm Amerikalıların başkanı olacağım.

-İsyan çetesi, demokrasimizin işleyişini durdurmak için halkın iradesini susturmak için şiddeti kullanabileceklerini düşündü. Bunu yapamadı. Bu asla olmayacak. Ne bugün ne de yarın.

-Senato'da ve kongrede birlikte çalıştığımız tüm arkadaşlarım burada. Tüm dünya bizi seyrediyor. Sınırımızın ötesinde olanlara şu mesajı vermek istiyorum, biz bir kez daha müttefiklerimizle birlikte çalışacağız. Dünkü değil bugünün ve yarının zorluklarına bakacağız. Örnek olarak liderlik göstereceğiz, örnek bir ülke olacağız. Güçlü ve güvenilen bir partner olacağız barış ve refah için.