Joan Miro ArtInternational’da!

Bu yıl 26-28 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek uluslararası sanat fuarı ArtInternational, dünyaca ünlü sanatçı Joan Miro'yu İstanbul’a getiriyor. İşleriyle Galerie Lelong’un standında yer alacak sanatçının büyük bir heykeli de fuarın “By The Waterside” bölümünde gösterilecek.

(İleri - Kültür) 26-28 Eylül tarihlerinde ikincisi gerçekleşecek uluslararası sanat fuarı ArtInternational’da işlerini görebilme şansını bulacağımız sanatçılardan biri de, dünyaca ünlü Katalan ressam ve heykeltıraş Joan Miro! Paris’in en önemli galerilerinden biri sayılan Galerie Lelong’un standında bronz heykelleri ve kâğıt üzerine çalışmaları sergilenecek sanatçının 2 metrelik “Statue” adlı heykeli de, Haliç Kongre Merkezi’nin terasına, fuarın “By The Waterside” bölümüne yerleştirilecek.

Heykellerin 1970’lerde, kağıt üzerine eserlerin ise 1949 – 1951 ve 1970’lerde üretildiğini söyleyen Galerie Lelong direktörü Patrice Cotensin, Miro’nun temsilcilerinden biri olduklarını, bugün de ailesiyle birebir çalıştıklarını belirtti. Sanatçının ailesi tarafından haklarını korumak ve yürütmek için kurulan Successió Miro ile birlikte bütün eserlerinin kataloğunun yayıncısı olduklarını da altını çizen Cotensin, Miro’nun işleriyle İstanbul’a gelmekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

ŞİİRİ RESMETTİ

1893’te İspanya, Barselona’da dünyaya gelen Joan Miro, yirminci yüzyıl modern sanatının en sıra dışı ve ilham verici isimlerinden biri sayılıyor. Ressam olarak başladığı sanat hayatında seramik, heykel ve gravür sanatlarının da en yetkin ürünlerini ortaya koyan sanatçı, sürrealist akımın en büyük isimlerinden biri olarak anılıyor. Düşsel ve çocuksu üslup ve ton barındıran çalışmalarında kadınlar, çocuklar, kuşlar, yıldızlar ve güneşi sıkça kullanan Joan Miro’nun çalışmaları şiirin resmedilmiş hali sayılmakta.

DAHA FAZLA