Jet Fadıl, dayısını da dolandırmış

Jet Fadıl, dayısını da dolandırmış

349 kişiyi dolandırdığı gerekçesiyle hakkında dava açılan, kamuoyunda 'Jet Fadıl' olarak tanınan Fadıl Akgündüz'ün dayısını da dolandırdığı ortaya çıktı.

Fadıl Akgündüz ile akrabalarının da aralarında bulunduğu 7 sanığın, Caprice Gold ve Caprice Maldivler projelerinde 349 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yargılandığı davada, Akgündüz'ün dayısı Sait Obut da dolandırıldığını söyleyerek "müşteki" sıfatıyla ifade verdi. 

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Mehmet Fadıl Akgündüz ve Akgündüz'ün yeğeni Mehmet Salih Obut’la beraber çok sayıda müşteki ve taraf avukatları katıldı.

KİMSEYE ÖDEME YAPILMADI

Müştekilerin dinlenildiği duruşmada söz alan Muhammet Kaan, Dupa Yapı firması yetkilisi olarak Akgündüz'ün firmasıyla bir sözleşme yaptıklarını söyledi. Yaklaşık 3,5 milyon lira karşılığı daireler aldıklarını anlatan Kaan, "Tapuları da almıştık. 20 ay kadar kira bedeli aldık. Bunun dışında, ödediğimiz paraya karşılık alamadık." dedi. 

Caprice Gold projesinden 2011 yılında devre mülk sözleşmesi yaptıklarını belirten müşteki Yahya Kaan, "Kaanlar firması olarak 11 daire ve 1 fabrikamıza, bedeli karşılığında 23 milyon lira değer biçilmişti. Sonrasında ben ortaklıktan ayrılınca 600 bin lira karşılığında 6 adet 15 günlük devre mülk benim hisseme düşmüştü. Bunun tapusunu aldım. Ancak bana herhangi bir ödeme yapılmadı." diye konuştu.

Müşteki Selami Yalçın, kardeşiyle birlikte taksi plakalarını satarak projeye 500 bin 653 lira para yatırdıklarını anlattı. Birkaç ay kira bedeli aldıktan sonra ödeme yapılmadığını söyleyen Yalçın, şikayetçi olduklarını belirtti. 

‘ŞİKAYETÇİYİM’

Sanık Fadıl Akgündüz'ün öz dayısı olduğunu belirten müşteki Sait Obut da "Yaklaşık 5 yıl kadar önce devre mülk sözleşmesi yaptık. Bir dairemi 120 bin lira karşılığında vererek ödeme yaptım. Bana 7 aylık kira bedeli olarak bin lira civarında para ödendi. Şikayetçiyim." dedi. 

‘YEĞENİM DİYE VERDİM’ 

Duruşma sonrası, basın mensuplarının sorularını cevaplayan Fadıl Akgündüz'ün dayısı Sait Obut, "Benim Fatih'de 180 metrekare dairem vardı. Buna güvendim, biraz sıkışmıştı. 'Benim yeğenim.' diye verdim. Notere gittik. Güya bana her ay para yollayacaktı. 6-7 ay para yolladı. Sonra ne selam ne kelam... Telefonu bile açmıyor. Ben hakiki dayısıyım. Ablamın çocuğu olur" dedi. 


 

DAHA FAZLA