Jeffrey: Türkiye'nin İdlib'deki meşru çıkarlarını destekliyoruz

Jeffrey: Türkiye'nin İdlib'deki meşru çıkarlarını destekliyoruz

Jeffrey, "Türkiye'nin mevcudiyetini destekliyoruz. Türk askeri İdlib'de kendini savunma hakkına sahip. Türkiye'nin rejim güçlerine karşılık vermesini anlıyoruz. NATO müttefiki olarak nasıl yardımcı olabileceğimizi araştırıyoruz" şeklinde konuştu.

İdlib'deki gelişmeler ile ilgili açıklamalarda bulunan ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, "Türkiye ile NATO ittifakını görüştük" dedi.

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, NTV'ye gündemdeki İdlib konusuna ilişkin açıklamalarda bulundu. "Türkiye'nin İdlib'deki meşru çıkarlarını destekliyoruz" diyen Jeffrey, "Türkiye'nin mevcudiyetini destekliyoruz. Türk askeri İdlib'de kendini savunma hakkına sahip. Türkiye'nin rejim güçlerine karşılık vermesini anlıyoruz. NATO müttefiki olarak nasıl yardımcı olabileceğimizi araştırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Jeffrey şöyle devam etti:

"ABD'nin Suriye'deki tavrı çelişkili değil. YPG, Barış Pınarı Harekat bölgesinden çekildi. Türkiye ile anlaşmaya uyduk. Suriye ve Libya'da ortak jeostratejik amaçlarımız var. Türkiye ile yakın koordinasyon ve bilgi paylaşımı önemli. Türkiye insani felaketle tek başına mücadele edemez."

‘BÖLGEDEKİ KARIŞIKLIĞI RUSYA VE ESAD YARATTI’

"Suriye'de karışıklığı Rusya ve Esad yarattı" iddiasında bulunan Jeffrey, "Suriye'de, Rusya ve İran'ın farklı amaçları bulunuyor" dedi.

"Bölgede savaş olacağını düşünmüyorum" diyen Jeffrey, "Türkiye, ABD, İsrail ve Rusya çok dikkatli davranıyor" diye konuştu.