Japonya’daki LGBTİ+ gençlerin yarısı intiharı düşünüyor

Japonya’daki LGBTİ+ gençlerin yarısı intiharı düşünüyor

Anket, 12-34 yaşlarındaki yaklaşık 2 bin 600 kişiden alınan veriler ile hazırlandı.

Japonya’da Eylül ayında yapılan bir ankete göre, ülkedeki LGBTİ+ gençlerin yüzde 48’i son bir yıl içinde intiharı düşündüğünü ifade etti. Bu oran, ankete katılan geçlerde yüzde 14 olarak belirlendi.

Eylül ayında yapılan anket, yaşları 12 ile 34 arasında değişen Japon gençlerin yüzde 14’ünün son bir yıl içinde intiharı düşündüğünü, söz konusu oranın ankete katılan LGBTİ+ gençlerde ise 3 kattan fazla arttığını gözler önüne serdi.

2 BİN 600 KİŞİDEN VERİ TOPLANDI

Kyodo’nun haberine göre, kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olan ReBit tarafından yürütülen ankette 12-34 yaş aralığındaki yaklaşık 2 bin 600 kişiden veriler toplandı.

Ankete katılanların yüzde 91,6’sı ebeveynlerinden veya velilerinden tavsiye isteyemeyeceğini düşünürken, öğrencilerin yüzde 93,6’sı eğitimcileriyle konuşamayacaklarını hissettiğini söyledi. LGBTİ+ sorunlarına ilişkin toplumsal farkındalığın artış göstermesine karşın, ergenlik dönemindeki gençlerin çoğu rehberlik için ebeveynlerine veya öğretmenlerine gidemediğini gösterdi.

‘LGBTİ+ GENÇLERİN YÜZDE 30’U YALNIZ HİSSEDİYOR’

Anket sonuçlarına göre, cinsel yönelimleri veya cinsiyet kimlikleri bakımından azınlık olarak tanımlanan LGBTİ+ gençlerin yüzde 30’a yakını, hükümet verilerinde belirtilenden çok daha yüksek ölçüde yalnız hissettiklerini belirtti.

Ankete katılan bir genç, cinselliklerinin öğretmenleri tarafından anlaşılmadığını ve bunun kendisine “geçici bir ergenlik sanrısı” olarak ifade edildiğini açıkladı. Bir başka genç ise anne babasına açılmadığı için hangi kıyafetleri giymek istediğini söyleyemediğini ifade etti.

‘YETKİLİLER ÖNLEM ALMALI’

ReBit başkanı Mika Yakushi, belediye ve ulusal düzeylerdeki yetkililerin “LGBTİ+ gençlerinin karşı karşıya olduğu riskleri anlamaları; intiharı, yalnızlığı ve izolasyonu önlemek için bunlara karşı önlemler almaları gerektiğini” söyledi.

DAHA FAZLA