Japonya: Olimpiyatlar her şart altında yapılmalı

Japonya: Olimpiyatlar her şart altında yapılmalı

Japonya'da Tokyo Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarından Sorumlu Kabine Üyesi Haşimoto Seiko, koronavirüs salgını nedeniyle ertelenen oyunların 2021 yazında şartlar ne olursa olsun yapılması gerektiğini söyledi.

Japonya'da Tokyo Olimpiyat ve Paralimpik Oyunlarından Sorumlu Kabine Üyesi Haşimoto Seiko, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle ertelenen Olimpiyat oyunlarına ilişkin açıklama yaptı.

Düzenlediği basın toplantısında konuşan Haşimoto Seiko, "Sporcular gelecek yıl için üst düzeyde çaba sarf ediyor. Bana göre ne pahasına olursa olsun olimpiyatlar düzenlenmelidir. Tüm gayretlerimiz Covid-19 önlemlerine odaklanmalıdır" dedi.

Haşimoto ayrıca, "Olimpiyatlar kapsamındaki tüm kişiler hazırlıklar için birlikte gayret ediyor" şeklinde konuştu.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkan Yardımcısı John Coates ise Olimpiyat oyunlarının 'Covid-19 ile ya da Covid-19 olmadan' yapılacağını ve "Tünelin sonundaki ışık, Covid-19'u alt eden oyunlar" olacağını vurgulamıştı.

IOC, bu yıl 24 Temmuz-9 Ağustos'ta yapılması planlanan 2020 Tokyo Olimpiyatları'nı salgın kaynaklı sağlık endişeleri sebebiyle 23 Temmuz-8 Ağustos 2021'e ertelemişti.