Jandarma'dan Kızılay'a destek mesajı: ‘Kara gün dostu Kızılay’

Jandarma'dan Kızılay'a destek mesajı: ‘Kara gün dostu Kızılay’

Başkentgaz'ın Ensar Vakfı'na yaklaşık 8 milyon dolar aktarmasına aracılık eden Kızılay’a, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan destek mesajı geldi. Twitter’dan paylaşılan mesajda Kızılay’dan, ‘kara gün dostu’ olarak bahsedildi.

Jandarma Genel Komutanlığı, Başkentgaz’ın Ensar Vakfı’na aktardığı yaklaşık 8 milyon dolara aracılık eden Kızılay için destek mesajı paylaştı.

Elazığ’daki depremin hemen ardından bağış isteyen Kızılay hakkında övgü ile bahsedilen mesajda “Elazığ’da günde 65000 kişiye sıcak yemek veren, paydaşlarıyla birlikte depremin ilk anından itibaren vatandaşımıza sıcaklığını hissettiren Kızılay’a sonsuz teşekkürler… Kara gün dostu” denildi.

NE OLMUŞTU?

Başkentgaz’ın Kızılay üzerinden Ensar Vakfı’na tamamını vergiden düşerek yaklaşık 8 milyon dolarlık bağış yapmasıyla ilgili soruları yanıtlayan Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, “Vergi kaçırmak başkadır, vergiden kaçınmak başkadır” demişti. “Böyle başka örnek var mı?” sorusuna ise “Tabii var, sayısız” yanıtını vermişti. Kınık dün yaptığı yazılı açıklamada ise son beş yılda iş insanı ve şirketlerin Kızılay üzerinden 50 milyon liralık ‘özel şartlı’ bağış yaptığını açıklamıştı.

Kızılay’ın vergi kaçırmak isteyen şirketlere aracılık ettiği iddiasının ‘çirkin’ olduğunu söyleyen Kınık, “Türkiye’de, sadece Kızılay ve Yeşilay’a verilen bir vergi imtiyazı var. Yani Kızılay’a yapılan yardımlar, vergi mükelleflerinin matrahlarından tamamen düşürülebilir” açıklamasını yapmıştı.

Torunlar Holding sahiplerinden Mehmet Torun ise Kızılay üzerinden Ensar Vakfı’na bağış yapma kararını 15 Temmuz sonrası aldıklarını söylemişti. Torun konuyla ilgili usulsüzlük eleştirilerine de “Madem yanlıştı, Kızılay kabul etmeseydi” yanıtını vermişti.