İzmit Belediye Başkanı, AKP'nin yolsuzluklarını belgelerle açıkladı

İzmit Belediye Başkanı, AKP'nin yolsuzluklarını belgelerle açıkladı

CHP'li İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, AKP döneminde belediyede yapılan yolsuzlukları belgeleriyle birlikte kamuoyuyla paylaştı.

İleri Haber

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, belediyenin AKP yönetiminde olduğu süreçte yapılan yolsuzlukları düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

Gazeteci Hasret Gültekin Kozan'ın sosyal medya hesabı üzerinden aktardığına göre, Hürriyet'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Mesela Ensar ile ilgili bir protokol. İki tane personeli biz bu vakıfta çalıştırmışız, 9 maddelik bir protokol bu, 10 yıllık bir protokol, sanki burada hep kalacaklarmış gibi, sınırsız bir anlayış... 

'TÜGVA'YI VERGİDEN DE MUAF TUTMUŞUZ'

TÜGVA mesela, vergiden de muaf tutmuşuz. Her şeyi verdiğimiz yetmemiş, bir de onlardan hizmet almışız, fatura kesmişler bize, vergisiyle ödemişiz. Bu protokol de 9 maddelik ve 25 sene geçerli kılınmış. Belediye tek taraflı fesh edilemesin diye madde de koymuşlar. Ama peki huhuken hükmü var mı? Elimin tersiyle ittiğim anda hiç bir hükmü kalmayacak, tahsis ettiğimiz iki yurttan birini bu açıklamadan sonra kapatmaya gideceğiz. Yok böyle bir anlayış. 

DAĞITTIKLARI LOKMAYI, HELVAYI BİLE BELEDİYE ÖDEMİŞ!

Sarısu Gençlik Kampı, koşulsuz, bedelsiz kullandırılmış. Geziye gidiyorlar, gezi için masraf veriyoruz, biletlerini alıyoruz, üstüne üstelik havalimanına gidiş gelişlerini otobüslerle de sağlıyoruz. Lokma dağıtıyorlar belediye ödüyor, helva dağıtıyorlar belediye ödüyor. Böyle dernekçiliğe can kurban, afişlerine varana kadar biz karşılamışız. 2 hafta kamp yapmışlar, 60 adet elma, 60 adet mandalina talebinde bulunmuşlar, onları dahi karşılamışız.

ENDERUN SOHBETİNE 31 BİN LİRA ÖDENMİŞ

Bilgisayarlarını biz kurmuşuz, tamirlerini biz yapmışız. Enderun sohbeti yapmışlar 2017'de bir tanesi için 31 bin lira ödemişiz. SMS'lerini dahi biz kendi bünyemizden atmışız, duyurularını yapmışız. Alımlar hemen hemen aynı firmalardan yapılmış. 

İŞLERİNİ KENDİ YANDAŞLARINA YAPTIRMIŞLAR

Bunların hepsi belgeli, arkadaşlarımız incelemeye devam ediyor. Birçok işlerini kendi çevrelerine yaptırmışlar, mesela biri AKP'nin belediye meclis üyesi aday adayının firması. Bir firma ile 1 yıllık metrekaresi 16 liraya bilboard giydirme işi yapmışız.

'BUNLARIN PARASI ÖDENİRKEN HİÇ Mİ İÇLERİ SIZLAMADI?'

Örneğin bir tane tiyatro organizasyonu hizmet bedeli ödenmiş, 7 bin lira. Nevresimlerini, buzdolabı, televizyon... almışız, biz ödemişiz. Yok böyle bir düzen, lanet olsun dedim. Paranın nasıl kazanıldığını iyi bilirim, bunların parası ödenirken hiç mi içleri sızlamadı?

TÜGVA'YA TAHSİS EDİLEN BİNALARIN BEDELİ 5 MİLYON TL

TÜGVA için aldıklarımız yetmemiş, onlardan hizmet alıp üstüne ödeme yapmışız. İşte faturası: Mesela piknik etkinliği yapmış TÜGVA, 500 köfte ekmek, 500 ayran... Bunları da ödemişiz. İki tane bina yapmışız onlara, içiyle dışıyla hepsini. Yurt diye kullanıyorlar, koşulsuz, şartsız TÜGVA'ya tahsis etmişiz. Bedelleri: 1 milyon 196 bin, 3 milyon 738 bin.

'2 MİLYONUN ÜZERİNDE BELEDİYE PARASI HAVAYA GİTMİŞ'

Proje çizim işini AKP'nin İzmit Belediye Başkan adayı Sibel Gönül'ün firmasına yaptırılmış. Total rakam 7 milyona yakın! Biz binalarımızı onlardan geri alacağız. 1 milyon demiştim önceki açıklamada, aslında 2 milyonun üzerinde belediyenin parası havaya gitmiş. İzmit'te bu kadar israf varsa Büyükşehiri, İstanbul'u siz düşünün. Tahminim 3 yıllık bir harcama bunlar. 

'GEREKLİ SUÇ DUYURULARINI YAPACAĞIZ'

Teftiş Kurulumuz bunları müdürlük müdürlük inceliyor, gerekli suç duyurularını, kişi borçlarını çıkarmak dahi, her şeyi yapacağız. Her şey kayıtlı. Protokoller batıl, yok sayıyoruz. Hemen boşaltmalarını istiyoruz iki binamızı, gidip kilitlerini değiştireceğiz. Oraları nasıl uygunsa, ona göre bizim denetimimizde işleteceğiz."

DAHA FAZLA