İzmir’in sahillerine göz diktiler: Gümüldür sahilinin en 'cazibeli' noktası otel olacak

İzmir’in sahillerine göz diktiler: Gümüldür sahilinin en 'cazibeli' noktası otel olacak

Erdoğan, Özelleştirme İdaresi’nin Gümüldür sahilindeki otel alanını 'daha cazip hale' getirmek için yaptığı imar planı değişikliğini onayladı. Özelleştirme İdaresi, 2019’daki planda otel alanının yanında yer alan “Günübirlik Tesis Alanı” lejantını kaldırdı. Günübirlik Tesis Alanı’nın imar hakkı otel alanında kullanılabilecek.

Maliye Hazinesine ait olan ancak özelleştirme kapsamına alınan, İzmir Menderes ilçesine bağlı Gümüldür sahilindeki 54 bin metrekareden büyük turizm alanının imar planları değiştirildi. Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan imar planı değişikliği, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak Resmi Gazete’de yayımlandı.

Söz konusu yerle ilgili olarak Özelleştirme İdaresi’nin daha önce yaptığı imar planı değişikliği de, 30 Ağustos 2019 tarihinde Erdoğan tarafından onaylanmıştı.

DENİZ VE DERE CAZİBESİNİN BİRLEŞTİĞİ NOKTA

BirGün’ün haberine göre; Gümüldür Mahallesi 2862 ada 24 ve 25 nolu parselleri kapsayan, yaklaşık 54 bin metrekarelik alan Ege Denizi ile Azmak Deresi’nin birleştiği bir noktada bulunuyor. Geçtiğimiz yıllarda Azmak Deresi’ni sazlıklardan temizleyen ve dere kenarını gezinti yeri haline getiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, bağlantının kopmaması için sahile bir de köprü yapmıştı.

2014 yılı planlarına göre söz konusu turizm alanının yaklaşık 20 bin metrekarelik kısmı otel, 6 bin metrekarelik kısmı günübirlik tesis alanı, 19 bin metrekarelik kısmı kumsal-plaj ve yine yaklaşık 7 bin metrekarelik kısmı da yol alanı olarak planlanmıştı.

Özelleştirme İdaresi’nin 2019’da yaptığı plan değişikliğinde, otel alanının sahil tarafındaki kıyı kesimi günübirlik tesis alanı olarak ayrılmıştı. Yeni planda ise günübirlik tesis alanı kaldırıldı yerine rekreasyon ve park alanı lejantı geldi. Ancak yeni değişiklikte günübirlik tesis alanının imar hakkının, otel alanına devredilip devredilmediğine ilişkin bir ifade yer almadı. Ayrıca yeni düzenleme ile otel alanı (A) ve (B) bölgesi diye ikiye ayrıldı.

DAHA FAZLA