İzmir'den KeçiFest geçti: 'Biat değil inat' edenler buluştu!

İzmir'den KeçiFest geçti: 'Biat değil inat' edenler buluştu!

İzmir Fuar Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenen etkinlikte dayanışmayı büyüterek güzel günlerin biatla değil, inatla geleceğine inananlar coşkuyla şarkılarını söylüyor.

İleri Haber

İstanbul’da binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen KeçiFest, İzmir’de de “Biat değil inat” diyenlerle buluştu. Festivalde birbirinden değerli sanatçılar sahne alırken, umudun şarkıları hep bir ağızdan söylendi.

“Biat değil inat” sloganıyla 4 Eylül’de İstanbul'da binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen KeçiFest’in, yoğun talep üzerine İzmir’de de düzenlenmesine karar verilmişti. KeçiFest’in İzmir’de de “Biat değil inat” diyenlerle buluşacağı gün geldi çattı.

İzmir Fuar Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenen etkinlikte dayanışmayı büyüterek güzel günlerin biatla değil, inatla geleceğine inananlar coşkuyla şarkılarını söyledi.

Etkinlikte Aylin Aslım, Bulutsuzluk Özlemi, Deniz Tekin, Ediz Hafızoğlu-“Kaskadyori”, Kutlu Özmakinacı, Mengene, Moğollar, Ozbi, Peyk, REDD ve Sattas gibi birbirinden değerli sanatçılar ve gruplar sahne aldı.

AÇIK HAVA TİYATROSU BÖYLE HAZIRLANDI

Festivale ev sahipliği yapan İzmir Fuar Açık Hava Tiyatrosu'nda ummalı bir hazırlık yapıldı.

İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil de festival alanındaki yerlerini aldı.

ETKİNLİK DENİZ TEKİN'LE BAŞLADI

Etlinlikte sahneyi ilk olarak Deniz Tekin aldı. Başarılı sanatçı, şarkılarını katılımcılarla birlikte seslendirdi.

OZBİ VE DENİZ TEKİN'DEN ORTAK 'SUSAMAM' PERFORMANSI

Deniz Tekin'e daha sonra sahnede de rapçi OzBi eşlik etti. İkili doğa, adalet, eğitim, kadına şiddet, hayvan hakları gibi birçok konuya değinen "Susamam" parçasını seslendirdi.

SATTAS, 'BU SAVAŞ BİTECEK BARIŞ GELECEK' DEDİ

OzBi-Deniz Tekin ikilisinin ardından sahneyi "Savaş Bitmeli" parçasıyla Sattas aldı. Sattas ile birlikte katılımcılar hep bir ağızdan umudun şarkılarını söyledi.

SAHNE PEYK'İN

Sattas'ın ardından sahneyi Peyk aldı. "Köleler ve Kitleler" parçası hep birlikte söylendi. Festival Peyk'in şarkılarıyla devam etti.

SERA KADIGİL: İNAT EDENLER OLARAK BURADAYIZ

Festivalde sahneden bir konuşma yapan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil ise "Dövülen, öldürülen, ikinci sınıf insan muamelesi gören kadınlar için; tüm sanatçılar için; geleceksizleştirilen genç arkadaşlarımız için burdayız. İyi ki de burdayız. Biz bugün saraylara, cemaatlere, vakıflara, torpille biat edenler olarak değil; onurlu ve şerefli şekilde inat edenler olarak buradayız" dedi.

AYLİN ASLIM'A DENGİN CEYHAN EŞLİK ETTİ

KeçiFest'te sahne sırası Aylin Aslım'daydı. Aslım'ın şarkılarına sahnede piyanist Dengin Ceyhan eşlik etti.

MOĞOLLAR'DAN COŞTURAN 'DİNLEYİVERİN GARİ' PERFORMANSI

KeçiFest'te sahne sırası Moğollar'daydı. "Dinleyiverin Gari" performansı "inatçıları" coşturdu...

HERKES AYNI SAHNEDE: 'BİR ŞEY YAPMALI!'

Moğollar'ın en çok sevilen ve direniş alanlarının değişilmezlerinden "Bir Şey Yapmalı" şarkısı, festivalde yer alan tüm sanatçıların sahneye çıkışıyla hep bir ağızdan söylendi.

KUTLU ÖZMAKİNACI SAHNEDE

KeçiFest'te sahne Kutlu Özmakinacı ise  sahnede Yüksek Sadakat'in sevilen şarkısı "Ben Seni Arayamam"ı seslendirdi.

MENGENE VE ÖZMAKİNACI'DAN ORTAK PERFORMANS

Özmakinacı'nın performansının ileriki dakikalarında kendisine Mengene de eşlik etti. Özmakinacı ve Mengene, "Haydi Gel İçelim" dedi.

MENGENE'DEN KOYUNCU'YA 'İNCE MEMED'

Ortak performansın ardından Özmakinacı, sahnedeki yerini Mengene'ye bıraktı. Yaşar Kemal'in ünlü romanı 'İnce Memed'den esinlenilerek yapılan ve aynı ismi taşıyan şarkı bugün doğum günü olan Kazım Koyuncu'ya ithaf edildi.

Grup, sahnede ayrıca "Yürü Bre Hızır Paşa" parçasını da seslendirdi.

OZBİ BİR KEZ DAHA SAHNEDE

Deniz Tekin ile birlikte "Susamam" diyen OzBi bir kez daha sahneye çıktı OzBi, "Asi" parçasıyla, "Hürriyetimi görüyorum, tek başımayım ama çokum bu kavgada" dedi.

FESTİVAL, EDİZ HAFIZOĞLU 'KASKADYORİ' İLE DEVAM ETTİ

OzBi'nin ardından sahneye Ediz Hafızoğlu "Kaskadyori" çıktı. 

REDD SAHNEDE: 'BİAT DEĞİL İNAT'

Festivalin son kısmında sahneye Redd çıktı. Grup, sevilen şarkılarını katılımcılar için seslendirdi.

FİNALDE BULUTSUZLUK ÖZLEMİ SAHNEDE

Programın son kısmında ise sahneye Bulutsuzluk Özlemi çıktı. Bulutsuzluk Özlemi'ne, Evrim Özkaya da eşlik etti. Umudun, barışın, özgürlüğün şarkıları katılımcılarla birlikte söylendi.