İzmir'deki yangın 3'üncü gününde kontrol altına alındı

İzmir'deki yangın 3'üncü gününde kontrol altına alındı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli İzmir yangınının kontrol altına alındığını söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir'in Karabağlar ilçesinde başlayan ve Seferihisar ile Menderes ilçelerine sıçrayan orman yangını, 3. gününde kontrol altına alındığını açıkladı.

İzmir'in Karabağlar ilçesinde pazar günü başlayan yangın hala söndürülemedi. Yangın kontrol altına bile alınamazken, alevler Seferihisar bölgesine de sıçradı. Şu ana kadar 500 hektar ormanlık alan yok oldu.

İzmir’in Karabağlar ilçesinde başlayan ve Seferihisar ile Menderes ilçelerine sıçrayan orman yangını, 3. gününde kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Pazar günü saat 13.00’da Karabağlar’ın Tırazlı mevkisinde başlayıp diğer iki ilçeye sıçrayan orman yangını devam ediyor.

Yaklaşık 500 hektarlık alanda etkili olan yangını kontrol altına alabilmek için gece boyu çalışan ekiplere havanın aydınlanmasıyla birlikte helikopterler de destek vermeye başladı.

Yangına 20 helikopter ile 200 arazöz müdahale ediyor. Zaman zaman etkisini artıran rüzgar ekiplerin işini zorlaştırırken, bazı yurttaşlar da yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Öte yandan, yangının şu anda yerleşim yerini tehdit etmediği bildirildi.

KUŞLAR, YANGINDAN KAÇTI

500 hektarlık bir alanı etkilediği bildirilen yangın nedeniyle bazı hayvanlar da zarar gördü. Aralarında yırtıcıların da bulunduğu kuşların yangından kaçtığı ve elektrik tellerine sığındığı görüldü.

Bakan Pakdemirli yangın'ın kontol altına alıdığını açıkladı.

DAHA FAZLA