İzmir'de üniversiteliler, bir durağa Enes Kara'nın ismini verdi

İzmir'de üniversiteliler, bir durağa Enes Kara'nın ismini verdi

İzmir'de üniversite öğrencileri, kaldığı cemaat yurdunda gördüğü baskı nedeniyle intihar eden Enes Kara'nın ismini bir durağa verdi.

İleri Haber

İzmir'de Türkiye İşçi Partili (TİP) Öğrenciler, Elazığ'da kaldığı bir cemaat yurdunda gördüğü baskı ve geleceksizlik kaygısı nedeniyle yaşamına son veren Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara'nın ismini bir durağa verdi.

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde bir durağa "Enes Kara Durağı" tabelası asan öğrenciler, "AKP iktidarı bizi geleceksizliğe mahkum ediyor. Öğrencileri tarikat yurtlarına mecbur bırakırken, servetine servet katan Saray ile hesaplaşacağız" dedi.

Durak önünde yapılan basın açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi:

“Enes’in katili onu cemaat ve tarikatların insafına bırakan, öğrencilerin en temel hakkı olan barınma ihtiyacını bile karşılayamayan saray düzenidir. Bu düzene mecbur değiliz. Arkadaşlarımızın her geçen gün işsizlik, yoksulluk, geleceksizlik nedeniyle yaşamına son vermesine artık tahammülümüz kalmadı. Arkadaşlarımızı TÜGVA, Ensar ve buna benzer tarikat yurtlarına mahkum bırakanların karşısında aydınlık bir ülkeyi kuracağız.” 

DAHA FAZLA