İzmir'de trans kadın cinayeti: Yaklaşık 1 ay önce kaybolmuştu

İzmir'de trans kadın cinayeti: Yaklaşık 1 ay önce kaybolmuştu

Bornova'da hakkında 1 Mart'ta kayıp başvurusu yapılan Miraş Güneş isimli trans kadının dairesinde öldürüldüğü ortaya çıktı.

İzmir'in Bornova ilçesinde, bir süredir kendisine ulaşılamadığı için yakınlarının polise kayıp başvurusunda bulunduğu Miraş Güneş isimli trans kadının cansız bedeni kendisine ait boş dairede bulundu. Başına aldığı darbe sonucu hayatını kaybettiği ortaya çıkan Güneş'in öldürüldüğü, apartmanda kötü kokuların yayılmasıyla ortaya çıktı. 

Kendisinden 18 Şubat'tan beri haber alınamayan Miraş Güneş'in cansız bedeni dün saat 23.45 sıralarında Bornova ilçesine bağlı Rafetpaşa Mahallesi'ndeki bir apartmanda bulundu. Bir süredir kendisinden haber alamayınca kayıp başvurusunda bulunulan Miraş Güneş'e ait 5'inci kattaki kiralık daireden kötü kokular yayılması üzerine apartman sakinleri, Güneş'in yakınlarına haber verdi.

Kendisinin de bir alt katta oturduğu öğrenilen Güneş'e ait kiralık daireye giren yakınları, Güneş'in cansız bedenini battaniyeye sarılı vaziyette çekyatın içinde buldu. Cinayetin bildirilmesi üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

İlk belirlemelere göre, Güneş'in başına aldığı darbe sonucu hayatını kaybettiği ve yüzünün tanınmayacak hale geldiği belirlendi. 

HAKKINDA KAYIP BAŞVURUSU YAPILMIŞTI

Bir süredir kendisine ulaşılamayan Miraş Güneş'in en son 18 Şubat tarihinde görüldüğü ve bir daha haber alınmadığı ortaya çıktı. Miraş Güneş'in zaman zaman il dışına gezmeye gittiği için, Güneş'in il dışında olabileceğini düşünen yakınları defalarca aramalarına rağmen telefona cevap verilmemesi üzerine endişelenerek 1 Mart tarihinde Çamdibi Polis Merkezi'ne kayıp başvurusunda bulunduğu öğrenildi. (DHA)

DAHA FAZLA