İzmir’de ‘sivil itaatsizlik’ eylemi: Bir restoran kapılarını müşterilere açmaya hazırlanıyor

İzmir’de ‘sivil itaatsizlik’ eylemi: Bir restoran kapılarını müşterilere açmaya hazırlanıyor

İzmir’de Girit Adası Et ve Balık Evi, İçişleri Bakanlığı’nın kısıtlamalarına karşı sivil itaatsizlik eylemi başlatacağını ve 1 Mart itibarıyla müşteri kabul edeceğini duyurdu.

İleri Haber

İtalya'da binlerce restoran sahibinin, yeni tip koronavirüs (Covid-19) önlemlerine karşı başlattığı ‘’sivil itaatsizlik hareketi’’ İzmir’e de sıçradı. Karşıyaka’daki Girit Adası Et ve Balık Evi, ‘’Yakında kaybedecek hiçbir şeyimiz kalmayacak’’ diyerek 1 Mart’ta açılacağını duyurdu.

İçişleri Bakanlığı, 20 Kasım'da başlayan yeni tedbirlerle restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme ­içme yerlerinin yalnızca paket servis veya gel-al hizmeti vereceğini duyurmuştu.

Paket servis ile hizmete uygun olmayan binlerce dükkanın kepengi 20 Kasım’dan bu yana kapalı. İtalya’da da benzer şekilde bir durumla karşı karşıya kalan binlerce restoran sahibi, Covid-19 önlemlerine karşı sivil itaatsizlik hareketi başlatarak 15 Ocak’ta kepenk açmaya başladı.

Sosyal medyada üzerinden #ioapro (ben açıyorum) etiketiyle büyüyen harekete 50 bin civarında restoran katıldı.

HES KODU VE MASA SINIRLAMASIYLA MÜŞTERİ KABUL EDECEK

İzmir’de ise Karşıyaka’nın Mavişehir bölgesindeki Girit Adası Et ve Balık Evi, ‘’kısıtlamaların nedensiz ve haksız şekilde yürütüldüğü’’ ifadelerinin yer aldığı bir mesaj yayınlayarak 1 Mart’ta hizmet vermeye başlayacaklarını duyurdu.

HES kodu ve masa sınırlamasıyla müşteri kabul edileceğini paylaşan restoran sahipleri, diğer meslektaşlarını da İtalya'da başlatılan bu  barışçıl sivil itaatsizlik eylemine katılmaya davet etti.

Mesajda, ‘’Unutmayalım, yakında kaybedecek hiçbir şeyimiz kalmayacak’’ ifadeleri yer aldı.