İzmir'de Saray İttifakı çatlağı

İzmir'de Saray İttifakı çatlağı

'Cumhur İttifakı' olarak adlandırılan AKP ve MHP'nin ittifakında yerel seçimlerden sonra önemli bir gelişme yaşandı. İzmir'de birçok belediyede MHP'den seçilen meclis üyeleri istifa ettiriliyor.

Özgür Yılmaz - @ozguryilmaz344

'Cumhur İttifakı' olarak adlandırılan AKP ve MHP ittifakında yerel seçim sürecinin sona ermesinden sonra önemli bir gelişme yaşandı.

İzmir'in MHP'li Aliağa Belediyesi'ndeki AKP'li Serhat Aras, Eda Kılıç, Ferhat Lek ve Halil İbrahim Özer 31 Mart yerel seçimlerinde MHP'den aday olup meclis üyeliğine seçilmişlerdi.

Bu 4 meclis üyesi bugün yaptıkları açıklama ile AKP üyeliğinden ve MHP meclis üyeliğinden istifa ettiklerini duyurdu. 

O açıklama şu şekilde: 

"Bizler Adalet ve Kalkınma Partisi kurulduğundan bu güne partimizin çeşitli kademelerinde hizmet vermekteyiz. 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı ve MHP listelerinden Belediye Meclis üyesi olarak seçildik. 4 Temmuz 2019 tarihinde İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli tarafından il başkanlığında toplantıya çağırıldık. Sayın il başkanımız bizlerin konuşmasına bile müsaade etmeden, nezaketten uzak ve küçümser bir tavırla bizleri azarlayarak MHP Aliağa Belediye Meclis Üyeliğinden istifa etmemizi söylemiştir. İstifa etmeyen belediye meclis üyeleri hakkında gerekli disiplin işlemlerinin yapılacağını dile getirmiştir. Sayın il başkanımız Kerem Ali Sürekli'nin bizlere karşı sinirli, baskıcı, zorlayıcı ve ayrıştırıcı tavrını hak etmediğimizi düşünüyoruz. Bu sebeple Ak Parti üyeliğinden, Aliağa Belediye Başkan Yardımcılığından ve MHP Aliağa Belediye Meclis üyeliğinden istifa edip Bağımsız Belediye Meclis üyeleri olarak yolumuza devam etme kararı aldık."

Edinilen bilgiye göre, AKP İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin, 31 Mart'ta MHP ile birlikte seçime girilen İzmir'in diğer ilçelerinde de MHP'den seçilen AKP üyelerini istifaya zorladığı ifade edildi.