İzmir'de sağlık emekçilerine 'idari izin' kesintisi: 'Ekonomi sıkıştıkça personelin parasını kısıyorlar'

İzmir'de sağlık emekçilerine 'idari izin' kesintisi: 'Ekonomi sıkıştıkça personelin parasını kısıyorlar'

İzmir'de, İKÇÜ Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde çalışan sağlık emekçileri, 2,5 gün idari izinli sayıldıkları dönemdeki ücretlerinden kesinti yapılmasına karşı eylem yaptı.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanları, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Ramazan Bayramı'nda 2,5 gün idari izinli sayıldıkları dönemdeki ücretlerinden kesinti yapılmasına karşı eylem düzenledi.

Hastane bahçesinde bir araya gelen sağlık emekçileri, kesintiyi alkışlarla protesto ederken, hastane çalışanları adına konuşan Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir yöneticisi Hülya Baran Ulaşoğlu, "141 olan zorunlu mesai saatimiz idari izin nedeniyle 120'ye düşürülmeliydi. 141 saat üzerinden ödeme yaptıkları için gece nöbet tutan çalışanlar 400 ile 800 TL arasında kesintiye maruz kaldı. İdari izin için bizden üste para aldılar, kabul etmiyoruz" dedi.

'EKONOMİ SIKIŞTIKÇA SAĞLIK PERSONELİNİN PARASINI KISIYORLAR'

Hülya Baran Ulaşoğlu şunları kaydetti:

"Nöbetsiz çalışanlar için sorun yok. Ancak gece boyunca nöbet tutanlar için adaletsiz bir durum ortaya çıktı. Sağlık Bakanlığı Hukuk Müşavirliği mesai saati ile ilgili durumu bu şekilde yorumladığı için kesintiler meydana geldi. Burada bir adaletsizlik var. Tüm Türkiye'de bu durum böyle. Pandemi sürecinde zaten eziyet altında çalışırken bir de bu başımıza geliyor. Gece çalışan personelden 21 saat ücret kesiyorsun. Ekonomi sıkıştıkça sağlık personelinin parasını kısıyorlar. Biz sağlık çalışanlarından idari izin için üste para aldılar."