İzmir'de polis engeline rağmen 'Meclis Darbesi' açıklaması yapıldı

İzmir'de polis engeline rağmen 'Meclis Darbesi' açıklaması yapıldı

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri'nin, HDP ve CHP'li isimlerin milletvekilliğinin düşürülmesine ilişki yapmak istediği açıklamaya polis engel olmaya çalıştı

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri'nin çağrısıyla Konak Eski Sümerbank önünde bir araya gelen örgütler, HDP'li Musa Farisoğulları ve Leyla Güven ve CHP'li Enis Berberoğlu'nun milletvekilliklerinin düşürülmesine karşı bir basın açıklaması düzenlemek istedi. Polis, açıklamanın yapılacağı alana yürümek isteyen kitleye saldırarak pankartlarını yırttı. Gelen tepkilerin ardından polis geri çekildi. 

'HALK İRADESİNE VURULAN BİR DARBEDİR'

Basın açıklamasını okuyan KESK Dönem Sözcüsü Veysel Beyazadam, vekillerin tutuklanmasının siyasi bir karar olduğunu belirterek, "15 Temmuz darbesinden söz edenlerin yaptıkları asıl darbenin ta kendisidir. Adalete, eşitliğe ve halkın iradesine vurulan bir darbedir. Siyasi iktidarın darbe hukukuyla, kazanılmış haklarımızı yok etmesine izin vermeyeceğiz. Bu siyasi karardır. Tanımıyoruz ve kınıyoruz” dedi.

“Gelin bu yanlışlardan geri dönün” uyarısını yapan Beyazadam, “Millet iradesi dediğiniz gerçekliğe saygı duyun. İnsanlarla devlet arasındaki bağı yıkmayın. Demokrasiye inancı yıkmayın. Milletvekillerini derhal serbest bırakın” diye kaydetti.

Beyazadam, “Bizler irademize yönelik bu saldırılara asla boyun eğmeyeceğiz. Kötülüğün tüm toplumu esir almasına izin vermeyeceğiz. Haklarımız için, demokrasi, adalet ve özgürlük için ortak direnişi büyütmekten başka çare yok. Bu nedenle gönlü emek, demokrasi ve özgürlükten yana çarpan herkesi bu direnişi büyütmeye çağırıyoruz” diye belirtti.